Είναι η πιο σπέσιαλ χειμωνιάτικη τάρτα, θα την απολαύσετε σίγουρα.
Τα κρεμμύδια γλυκαίνουν όταν ψήνονται και η κρέμα που σας προτείνω είναι ελαφριά και πολύ γευστική.
Υλικά
- 700 γραμμάρια κρεμμύδια
- 40 γραμμάρια βούτυρο
- 40 γραμμάρια αλεύρι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1/2 λίτρο γάλα
- 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί
- 2 κρόκους αυγού
- Ζύμη για τάρτα
- Μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα σε λωρίδες
- Σε κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και ροδίστε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά
- Ετοιμάστε τώρα την κρέμα: Ζεστάνετε το γάλα αρκετά καλά
- Σε κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε για 2 λεπτά
- Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε να ρίξτε μέσα το ζεστό γάλα, ανακατέψτε δραστήρια
- Ξαναβάλτε το σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια -Προσθέστε τους κρόκους έναν έναν και το τυρί, ανακατέψτε καλά -Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, τρίψτε μοσχοκάρυδο
- Προσθέστε τα κρεμμύδια, ανακατέψτε απαλά
- Απλώστε την ζύμη σε ταψάκι, τσιμπήστε λίγο τον πάτο με πηρούνι και ρίξτε από πάνω τα κρεμμύδια
- Ψήστε την τάρτα για 20-30 λεπτά, στους 200 βαθμούς, ώσπου να ροδίσει από πάνω καλά
- Αυτή η τάρτα είναι υπέροχη και ξαναζεσταμένη!
- Mυστικό: Αν θέλετε να ανεβάσετε τη γεύση της τάρτας σας προσθέστε 200 γραμμάρια μπέηκον, ψιλοκομμένα και ροδίστε τα μαζί με τα κρεμμύδια
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο