Βερναρδάκης: Ψευδείς ειδήσεις τα περί πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας - iefimerida.gr

Βερναρδάκης: Ψευδείς ειδήσεις τα περί πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Καταγγέλλουμε όλη τη διαδικασία της απαράδεκτης δημόσιας απάτης γύρω από το θέμα των πλειστηριασμών», δήλωσε ο αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου υπουργός Επικρατείας, βουλευτής Α' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», διαψεύδοντας δημοσιεύματα περί κατασχέσεων πρώτης κατοικίας.

«Εδώ γίνεται μία σκόπιμη παρανόηση. Το χειρότερο πράγμα, που μπορεί κανείς να επισημάνει σε αυτήν την ιστορία, είναι ότι ζούμε μία απαράδεκτη περίοδο κατασκευής ψευδών ειδήσεων, οι οποίες, αν μεν προέρχονται από ανεύθυνους παράγοντες, μπορούμε να το προσπεράσουμε, αγνοώντας το, αλλά όταν προέρχονται από σοβαρούς -υποτίθεται- παράγοντες της πολιτικής ζωής της χώρας, αυτό πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα», επισήμανε ο υπουργός και εξήγησε:

«Εμφανίζονται ως περιπτώσεις πλειστηριασμών, περιπτώσεις οι οποίες δεν εντάσσονται σε αυτό το οποίο συζητάμε, δηλαδή προστασία από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, φτωχών και λαϊκών νοικοκυριών, έως το ποσό, το οποίο προστατεύεται βάσει της επίσημης νομοθεσίας του νόμου Κατσέλη και αργότερα του νόμου Σταθάκη. Σύμφωνα με τον νόμο, που έχει ψηφιστεί, για τα πολύ φτωχά νοικοκυριά προβλέπεται, όχι μόνο το ακατάσχετο, αλλά σε περίπτωση ρύθμισης ακόμη και η καταβολή από μέρους του κράτους της δόσης, η οποία έχει συμφωνηθεί».

«Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας έως 300.000 ευρώ δεν μπορεί να γίνει και αναφερόμαστε σε χρέη, που έχουν δημιουργηθεί προς τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο», διαβεβαίωσε, διευκρινίζοντας: «Εάν μιλάμε για χρέος ιδιωτικό, είναι προφανές ότι μιλάμε για κάτι άλλο» και εκτιμώντας πως «προφανώς μπερδεύονται σκοπίμως οι περιπτώσεις ιδιωτικού χρέους, που εντάσσονται σε τελείως διαφορετική κατηγορία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ