Βενιζέλος: Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα χρεοκοπίας της Ελληνικής οικονομίας - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα χρεοκοπίας της Ελληνικής οικονομίας

Βενιζέλος: Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα χρεοκοπίας της Ελληνικής οικονομίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οι εταίροι δεσμεύτηκαν πως θα στηρίξουν την Ελλάδα μέχρι να μπορέσει να βγει στις αγορές». Αυτό δήλωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα χρεοκοπίας και κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας» συνέχισε ο κ.Βενιζέλος και πρόσθεσε «Πίσω από τις συμφωνίες υπάρχουν οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Τους τελευταίους 8 μήνες το ζητάγαμε και καταφέραμε να μειώσουμε το χρέος της Ελλάδας. Ο κάθε Έλληνας βγάζει από τη πλάτη του 11.000 ευρώ χρέους. Το δύσκολο είναι να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές. Υπήρξε σοκ μπροστά στις νέες συνθήκες. Υπήρξαν και μικρομμματικές αντιπαραθέσεις αλλά τώρα πρέπει να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο και αυτό μας αφορά όλους. Πρέπει η χώρα να προχωρήσει συντονισμένα. Η συμφωνία των Βρυξελλών μας δίνει την ευκαιρία να ανασάνουμε.

«Όταν ζητάμε να μας δανείσουν η Σλοβακία και η Εσθονία ξέρετε τι μας λένε:Στη χώρα μου ο κατώτατος μισθός είναι 180 ευρώ.Περίμενα με αγωνία στην συνάντηση των Βρυξελλών μην σηκώσει το χέρι του ο συνάδελφος από την Μάλτα ή από την Εσθονία γιατί δεν είναι μόνο η Ολλανδία και η Γερμανία. Όλοι μας δανείζουν έστω και κάποιο ποσό»

«Κάποιοι εκ τους ασφαλούς κάνουν κριτική τσάμπα. Γιατί κάποιοι άλλοι που κυβερνούν θα πάρουν την δύσκολη απόφαση»

Για τις δημοσκοπήσεις που φέρουν το ΠΑΣΟΚ να χάνει μεγάλο ποσοστό του εκλογικού του σώματος δήλωσε:«Δεν έχουμε δημοκρατία των δημοσκοπήσεων. Έχουμε δημοκρατία των εκλογών»

Σε ερώτηση έαν θα παραιτηθεί ο κ.Βενιζέλος απάντησε:« Δεν μπαίνω σε αυτή την συζήτηση. Είμαι υπουργός Οικονομικών και είμαι αφοσιωμένος στο δύσκολο ζήτημα που έχουμε μπροτσά μας»

Όσο για τις δηλώσεις του αντικαγκελάριου Φίλιπ Ρέσλερ ότι δεν ανέχεται άλλους εκβιασμούς από την Ελλάδα ο κ,.Βενιζέλος απάντησε:«Ο κ.Ρέσλερ ήταν ειρωνικός».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ