Ο Σουλτς διαψεύδει ότι ξεκινούν συνομιλίες για μεγάλο συνασπισμό - iefimerida.gr

Ο Σουλτς διαψεύδει ότι ξεκινούν συνομιλίες για μεγάλο συνασπισμό

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κύκλους των Χριστιανοδημοκρατών απέδωσε ο Μάρτιν Σουλτς τα περί συμφωνίας για έναρξη διαβουλεύσεων για μεγάλο συνασπισμό διαψεύδοντας ουσιαστικά το δημοσίευμα της Bild.

Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών τόνισε ότι το κόμμα του δεν έχει δώσει ακόμη το πράσινο φως. «Δεδομένου ότι φαίνεται πώς προέρχονται [οι πληροφορίες αυτές] από κύκλους της Ένωσης [CDU και CSU] μίλησα πριν από λίγο στο τηλέφωνο με την κυρία Μέρκελ και της είπα ότι αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν θέλω να μπω σε εικασίες ως προς το ποιος από την Ένωση θέλει να βλάψει ποιον μ’ αυτά. Για μένα σε κάθε περίπτωση ένα είναι σίγουρο: όποιος κυκλοφορεί ανυπόστατες πληροφορίες καταστρέφει την εμπιστοσύνη. Έχουμε μια μεταβατική κυβέρνηση, δεν υπάρχει πίεση χρόνου», είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε πολλές επιλογές για σχηματισμό κυβέρνησης και πρέπει να μιλήσουμε για κάθε μια απ’ αυτές. Κι ακριβώς αυτό θα προτείνω τη Δευτέρα στο κομματικό επιτελείο του SPD».

Ο Σουλτς είπε ότι τις αποφάσεις θα λάβει το προεδρείο του κόμματος την Δευτέρα και ότι οι επιλογές θα συζητηθούν και στο Συνέδριο του SPD, 7-9 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα η Βild είχε γράψει ότι Χριστιανοδημοκράτες, Χριστιανοκοινωνιστές και Σοσιαλδημοκράτες συμφώνησαν κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ να αρχίσουν συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Η ευρείας κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα ανέφερε ότι οι επικεφαλής των τριών κομμάτων (CDU/CSU και SPD) εξέτασαν λεπτομερώς όλες τις πιθανότητες για την έξοδο από το κυβερνητικό αδιέξοδο, από τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας, μέχρι τη νέα προσφυγή στις κάλπες και τον μεγάλο συνασπισμό και κατέληξαν στην απόφαση να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις για μια νέα συγκατοίκηση Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών στην κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ