Ολα όσα έγιναν στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ -Οσα είπαν Τσίπρας και Τσακλώτος - iefimerida.gr

Ολα όσα έγιναν στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ -Οσα είπαν Τσίπρας και Τσακλώτος

Σοβαρό πολιτικό και επικοινωνιακό πρόβλημα προκαλεί σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ η έναρξη των πλειστηριασμών.

Ο πρωθυπουργός, βλέποντας τις κοινωνικές -αλλά και τις εντός του κόμματος- αντιδράσεις να κλιμακώνονται, συγκάλεσε χθες εκτάκτως το πολιτικό συμβούλιο. Με βασικό διακύβευμα να βρεθεί σημείο ισορροπίας ανάμεσα επιταγές των δανειστών και στη ραχοκοκαλιά των υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida, το μήνυμα που μετέφερε ο κύριος Τσίπρας στα υπόλοιπα στελέχη που μετείχαν στη συνεδρίαση ήταν ότι πρέπει να εξηγηθούν οι θέσεις της κυβέρνησης, το συνολικό πρόβλημα των κόκκινων δανείων αλλά και τι μπορεί να γίνει με τα κόκκινα δάνεια. Τεχνικές λεπτομέρειες επί των κόκκινων δανείων και επί των τραπεζικών έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επί τάπητος επανήλθε το ζήτημα να δίνεται η δυνατότητα στους δανειολήπτες να εξαγοράζουν τα δάνειά τους στην τιμή που θέλουν να τα αγοράσουν τα funds. Με τον κ. Τσακαλώτο να επαναλαμβάνει την γνωστή θέση ότι κάτι τέτοιο δε γίνεται. Διότι κανείς δανειολήπτης δεν θα πήγαινε να διαπραγματευτεί με την τράπεζα, περιμένοντας τη χαμηλότερη τιμή που θα του έδινε η τράπεζα πριν απο την πώληση σε fund.

Επιμένει να ληφθούν μέτρα ο Φίλης
Στη γνωστή «γραμμή», έτσι όπως την έχει διατυπώσει και δημοσίως, κινήθηκε κατά πληροφορίες ο Νίκος Φίλης. Ο πρώην υπουργός διατύπωσε την άποψη ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιμείνει στη λήψη μέτρων.
Με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να νομοθετηθεί καθώς δεν επαρκεί η άτυπη συμφωνία με τις τράπεζες ότι δεν θα πλειστηριάζονται ακίνητα πρώτης κατοικίας με αξία μικρότερη από 300.000.
Ο αντίλογος , πάντως, στα παραπάνω είναι ότι αν υπάρξει τέτοια νομοθέτηση, τότε ο ESM θα ζητήσει από τις τράπεζες να αυξήσουν τις καλύψεις τους για τα κόκκινα δάνεια.

Και στο βάθος επικοινωνιακό πρέσινγκ
Υπό τη σκιά των αντιδράσεων ζητούμενο για τους παροικούντες το Μαξίμου είναι να διασφαλίσουν το ηθικό και επικοινωνιακό πλεονέκτημα. Διαχωρίζοντας τους πλειστηριασμούς των ακριβών κατοικιών από ότι δεν κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους τα λαϊκά νοικοκυριά.

Εξ’ αυτού του λόγου ο ένας μετά τον άλλο τα κυβερνητικά στελέχη (Τσακαλώτος, Τζανακόπουλος, Κοντονής) έσπευσαν χθες να βάλουν διαχωριστικές γραμμές. Και να διευκρινίσουν με μπαράζ δηλώσεών τους- on camera- ότι δεν υπάρχειπερίπτωση πρώτη λαϊκή κατοικία που να βγει στο «σφυρί». Αντιθέτως, όπως τόνισαν, η διαδικασία αφορά μεγαλοφειλέτες και δη κακοπληρωτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ