Πρωτόπαπας: Να δοθεί το όνομα του βουλευτή με το 1 εκατ. - Είναι θέμα ηθικής - iefimerida.gr

Πρωτόπαπας: Να δοθεί το όνομα του βουλευτή με το 1 εκατ. - Είναι θέμα ηθικής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το επίσημο αίτημα του ΠΑΣΟΚ να δημοσιοποιηθεί το όνομα του βουλευτή που «φυγάδευσε» στο εξωτερικό το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, πέρυσι το Μάιο, την ώρα που η χώρα ζούσε στο φάσμα της χρεοκοπίας, διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας στη Βουλή.

Το σκεπτικό του αιτήματος αναφέρεται στο γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν υπό τις παρούσες συνθήκες να μείνει «κρυφό» το όνομα καθώς αυτό θα σημαίνει συγκάλυψη κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Το θέμα κατά τον κ. Πρωτόπαπα δεν αφορά το νόμιμο, αλλά το ηθικό. Το αίτημα απευθύνεται προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο αλλά και προς τον πρόεδρο της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος Παναγιώτη Νικολούδη.

Η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ήταν ότι συμφωνεί απόλυτα αλλά το όνομα πρέπει να δώσει πρωτίστως ο ίδιος ο βουλευτής, καθώς ο κ. Νικολούδης δεσμεύεται από το απόρρητο. Διευκρίνησε πάντως ότι αν αυτό δεν γίνει θα επιχειρήσει ενεργοποίηση άλλων διατάξεων σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Βουλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ