Ο Τραμπ έκανε retweet αναρτήσεις ακροδεξιάς Βρετανίδας -«Λάθος του», λέει η Μέι - iefimerida.gr

Ο Τραμπ έκανε retweet αναρτήσεις ακροδεξιάς Βρετανίδας -«Λάθος του», λέει η Μέι

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Τερέζα Μέι (Φωτογραφία: AP/ John MacDougall)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιδράσεις στη Βρετανία προκάλεσε η κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ να κάνει retweet αντιμουσουλμανικά βίντεο που είχε δημοσιεύσει στα social media η αντιπρόεδρος ακροδεξιάς οργάνωσης της «γηραιάς Αλβιώνας».


Σε μία σπάνια κίνηση, η Τερέζα Μέι αποδοκίμασε αυτή την ενέργεια του Αμερικανού προέδρου, την οποία χαρακτήρισε λάθος ο εκπρόσωπός της. Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, χαρακτήρισε την κίνηση του Τραμπ «απεχθή, επικίνδυνη και απειλή για τη χώρα μας».

Ενα από τα βίντεο υποτίθεται ότι δείχνει μία ομάδα Μουσουλμάνων να σπρώχνουν αγόρι από ταράτσα. Αλλο ισχυρίζεται ότι δείχνει μουσουλμάνο να καταστρέφει άγαλμα της Παναγίας και άλλο κάποιον μουσουλμάνο μετανάστη να χτυπά αγόρι από τη Δανία. Η αξιοπιστία του τελευταίου βίντεο αμφισβητείται, καθώς ούτε η αστυνομία ούτε τα ΜΜΕ της Δανίας ανέφεραν ποτέ ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν μουσουλμάνος.

Ο Τραμπ έκανε retweet αυτά τα βίντεο που είχε δημοσιεύσει η Τζέιντα Φράνσεν χωρίς να κάνει κάποιο σχόλιο. Η τελευταία είναι αντιπρόεδρος του Britain First, ένα μικρό αντι-ισλαμικό κόμμα με περίπου 1.000 υποστηρικτές, που δεν έχει καταγράψει εκλογική επιτυχία στο ενεργητικό του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Φράνσεν καταδικάστηκε για ρατσιστική επίθεση σε μουσουλμάνα πέρυσι, ενώ της απαγγέλθηκε η ίδια κατηγορία φέτος.

Πάντως, παρότι επέκρινε τον Τραμπ, η Ντάουνινγκ Στριτ απέρριψε τις εκκλήσεις βουλευτών των εργατικών να ανακληθεί η πρόσκληση προς τον Αμερικανό πρόεδρο για επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία.

Κι ενώ οι υπόλοιποι αντιδρούσαν, η Φράνσεν ενθουσιάστηκε με την κίνηση του Τραμπ. «Ευχαριστώ για τα retweet. Είμαι αντιμέτωπη με τη φυλάκιση επειδή κριτικάρω το Ισλάμ. Η Βρετανία εφαρμόζει τη Σαρία, χρειάζομαι τη βοήθειά σου!», έγραψε στο Twitter απευθυνόμενη στον Αμερικανό πρόεδρο.

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Τερέζα Μέι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ