Σίγουρα θα αποτελεί άθλο να καταφέρει κάποιος (ή μάλλον πολλοί) να φάνε το «μπέργκερ του Ηρακλή» όπως ονομάζεται ένα χάμπουργκερ που σερβίρεται σε ένα εστιατόριο του Λονδίνου.
Το πελώριο μπέργκερ, διαθέσιμο στο εστιατόριο Florentine, βάρους 2 κιλών, μπορεί να θρέψει μέχρι και 6 άτομα, έχει το μέγεθος 12 κανονικών μπέργκερ και κοστίζει 62 ευρώ!
Γιατί είναι τόσο ακριβό; Γιατί περιέχει ένα από τα πιο ακριβά εξαγώγιμα προϊόντα της Ιταλίας, την τρούφα.
Σφηνωμένο μέσα σε δύο αφράτα ψωμάκια, το μπέργκερ από βοδινό κρέας βάρους ενός κιλού, συνδυάζεται μοναδικά με 20 φέτες μπέικον, έξι μανιτάρια πορτομπέλο και ακριβώς 200 γραμμάρια τυρί Μοντγκόμερι. Και φυσικά είναι ποτισμένο σε μαγιονέζα τρούφας και «λουσμένο» με φρεσκοτριμμένη μαύρη τρούφα.
Συνοδεύεται από σπιτικά τσιπς, ντιπς και γλυκοπατάτες – επειδή προφανώς από μόνο του το μπέργκερ δεν είναι αρκετό!