Σε 40 ημέρες πρέπει να ληφθούν και να υλοποιηθούν 70 αποφάσεις - iefimerida.gr

Σε 40 ημέρες πρέπει να ληφθούν και να υλοποιηθούν 70 αποφάσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αγώνα δρόμου θα επιδοθεί η κυβέρνηση προκειμένου να ψηφιστούν και να αρχίσουν να υλοποιούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα μετά την συμφωνία που επετεύχθη για το πακέτο βοήθειας στο Eurogroup.Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα πρέπει να έχουν ληφθει και εφαρμοστεί περίπου 70 κρίσιμες αποφάσεις. Το υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη ενέκρινε το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει όλες τις «προαπαιτούμενες ενέργειες», ζητήματα σχετικά με τα δημοσιονομικά μέτρα, τη δημοσιονομική και φορολογική διοίκηση, συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές διατάξεις και τον πρόσθετο προϋπολογισμό, καθώς επίσης και τροπολογίες για τα ερευνητικά ιδρύματα. Με τον χαρακτήρα του επείγοντος το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα ψηφιστεί την επόμενη Τρίτη.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας θα ψηφιστεί έως την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος εξέφρασε τη θέση ότι στην συζήτηση στης Τετάρτης στη βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΛΣΤΑΤ δεν θα πρέπει να επικρατήσουν υψηλοί τόνοι και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συμφώνησαν όλοι ότι πρέπει να υπάρξουν χαμηλοί τόνοι.

Στην εισήγησή του ο έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως η απόφαση του Eurogroup αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για το μέλλον της χώρας και πως όσοι προέβλεπαν αποτυχία και εμπλοκή δεν επιβεβαιώθηκαν. Φανερά αισιόδοξος ο κ. Παπαδήμος δήλωσε ότι με τις αποφάσεις αυτές θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στη χώρα και η εξυγίανση της οικονομίας.

Ωστόσο, έστειλε μήνυμα προς όλους τους υπουργούς πως όλα πρέπει να γίνουν μέχρι τέλος Μαρτίου και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για καθυστερήσεις, καθώς χρειάζονται πάνω από 70 αποφάσεις, και νομοσχέδια. Υποσχέθηκε παράλληλα πως από το 2013 η Ελλάδα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος είχε κάνει μία ανάλυση των συμφωνηθέντων στις Βρυξέλλες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ