Να πιει κανείς το κρασί που έχει μείνει στο ψυγείο ή να μη το πιει; Ιδού η απορία. Ιδού και η απάντηση!
Το σενάριο πηγαίνει ως εξής: Εχετε καλεσμένο (ή καλεσμένους) στο σπίτι. Ανοίγετε κρασί για να συνοδεύσετε το φαγητό ή τα ορεκτικά που έχετε ετοιμάσει. Τις περισσότερες φορές, φυσικά, το αδειάζετε. Υπαχουν όμως κι αυτές οι φορές που το κρασί μένει στη μέση και εσείς το τοποθετείτε στο ψυγείο για ενδεχόμενη μελλοντική χρήση. Το θέμα είναι πόσο μελλοντική;
Αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η μοίρα αυτών των μισογεμάτων (ή μισοάδειων) μπουκαλιών είναι να καταλήξουν στο ψυγείο. Οπου και θα ξεχαστούν.
Μερικές ημέρες (μπορεί και εβδομάδες) αργότερα θυμάστε εκείνο το κρασί που κάαααποτε πίνατε παρέα με το φίλο σας. «Θα έχει περισσέψει λίγο» σκέφτεστε και ετοιμάζεστε να το μεταφέρετε σε ένα ποτήρι ή μέσα στο φαγητό όσο αυτό μαγειρεύεται. Το θέμα είναι μπορείτε; Μέχρι ποτέ ένα κρασί που έχει ανοιχτεί διατηρείται αναλλοίωτο τόσο σε γεύση, όσο και σε ποιότητα ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε;
Πόσες ημέρες μπορεί να διαρκέσει ένα μπουκάλι κρασί στο ψυγείο αφού το ανοίξεις; Η απάντηση στο bovary.gr