Μια κουζίνα με πολύ μακρά παράδοση και ιστορία που μετράει πάνω από 5.000 χρόνια.
Μπορεί πολλοί να θεωρούν ότι το ινδικό φαγητό είναι βαρύ ή καυτερό. Η αλήθεια είναι ότι οι Ινδοί αγαπούν πολύ τα μπαχαρικά και τα χρησιμοποιούν κατά κόρον στις συνταγές τους.
Κάρυ, κάρδαμο, κύμινο, κιτρινόριζα (κουρκουμάς ή τούρμερικ), πιπερόριζα (τζίντζερ), σκόρδο, κορίανδρο, καυτερή πιπεριά (τσίλι), το περίφημο garam masala (ζεστό μείγμα), γαρύφαλλο, κανέλλα, δίνουν ιδιαίτερη γεύση στα φαγητά, ενώ αυτόχρονα έχουν και θεραπευτικές ιδιότητες, οπότε η ινδική κουζίνα μόνο βαριά δεν είναι για το στομάχι.
Οσο για το αν είναι καυτερά ή όχι, αυτό εξαρτάται από τις δικές σας προτιμήσεις. Εμείς γυρίσαμε πάντως και βρήκαμε τα πιο hot στέκια για καλό ινδικό φαγητό, που καλύπτουν όλα τα γούστα.
Διαβάστε τις 9 διευθύνσεις με τα καλύτερα στέκια της πόλης με ινδική κουζίνα στο bovary.gr