Έδεσαν επί τέσσερις ημέρες στα επείγοντα, γυναίκα που βρίσκεται σε κώμα - iefimerida.gr

Έδεσαν επί τέσσερις ημέρες στα επείγοντα, γυναίκα που βρίσκεται σε κώμα

Έδεσαν επί τέσσερις ημέρες στα επείγοντα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία η είδηση πως γυναίκα εισήχθη στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση μετά από ατύχημα, όμως παραμένει επί τέσσερις ημέρες δεμένη σε κρεβάτι του τμήματος των πρώτων βοηθειών χωρίς να έχει δεχθεί την πρέπουσα φροντίδα για την κατάστασή της.

Η 50χρονη γυναίκα έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και βρίσκεται σε κώμα, όμως το νοσοκομείο είναι πλήρες και δεν μπορεί να της βρει δωμάτιο. Δύο Ιταλοί γερουσιαστές που επισκέφτηκαν το νοσοκομείο Umberto Ρrimo, δίχως να έχουν ειδοποιήσει, είδαν το περιστατικό και κατήγγειλαν την κατάσταση αυτή.

Η εισαγγελία της ιταλικής πρωτεύουσας έκανε γνωστό ότι πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα έρευνα, ενώ ο υπουργός υγείας, Ρενάτο Μπαλντούτσι δήλωσε ότι «αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, αυτή η κατάσταση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί».

Ο υπεύθυνος του τμήματος πρώτων βοηθειών του Umberto Primo απάντησε ότι «όντως η γυναίκα είναι σε κώμα, λόγω ισχυρού κρανιοεγκεφαλικού τραύματος, αλλά της παρέχεται η καλύτερη δυνατή αγωγή», προσθέτοντας ότι δυστυχώς, δεν είναι στην δικαιοδοσία του να βρει κλίνη και δωμάτιο για τους ασθενείς, όταν το νοσοκομείο είναι πλήρες.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης προσθέτουν ότι οι γερουσιαστές βρήκαν την 50χρονη γυναίκα με τα πόδια και τα χέρια σφιχτά δεμένα, ακινητοποιημένα στο κρεβάτι «για να μην πέσει» όπως εξήγησε το νοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τους Ινιάτσιο Μαρίνο και Ντομένικο Γκραμάτσιο «η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε επιτρεπτό όριο: σε χώρο του τμήματος πρώτων βοηθειών που θα έπρεπε να φιλοξενεί το πολύ οκτώ ασθενείς έχουν τοποθετηθεί είκοσι ράντζα με άλλους τόσους αρρώστους οι οποίοι περιμένουν ακόμη και τρεις με τέσσερις ημέρες μέχρι να τους ανακοινωθεί σε ποιο τμήμα του νοσοκομείου θα πρέπει να μεταφερθούν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ