Στο ΣτΕ ξανά το πόθεν έσχες των δικαστών -Συνήγοροι Δημοσίου: Μας πιέζουν οι δανειστές - iefimerida.gr

Στο ΣτΕ ξανά το πόθεν έσχες των δικαστών -Συνήγοροι Δημοσίου: Μας πιέζουν οι δανειστές

Φωτογραφία αρχείου: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν οι αιτήσεις ακύρωσης των 6 δικαστικών ενώσεων σε βάρος της νέας υπουργικής απόφασης που προβλέπει την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες, με τους δικαστές να έχουν ήδη κερδίσει την πρώτη μάχη.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η ρύθμιση που προβλέπει την δήλωση τιμαλφών και χρημάτων στα “στρώματα” ενώ για τους δικαστές αποφάνθηκε ότι πρέπει να ελέγχονται από ειδική επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα είναι στην πλειοψηφία τους δικαστές.

Κατά την διάρκεια της σημερινής συζήτησης, οι εκπρόσωποι των ενώσεων υποστήριξαν ότι και η νέα υπουργική απόφαση “πάσχει” αφού επαναλαμβάνονται σε αυτή ρυθμίσεις της προηγούμενης, η οποία, ως γνωστόν, κρίθηκε αντισυνταγματική.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του δημοσίου τόνισαν ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ήδη νέα νομοθετική ρύθμιση για τις δηλώσεις πόθεν έσχες, η οποία θα βρίσκεται στο πνεύμα της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, ρύθμιση που θα είναι έτοιμη τον επόμενο μήνα.

Σημείωσαν μάλιστα ότι ο ηλεκτρονικός τρόπος υποβολής των δηλώσεων είναι μνημονιακή υποχρέωση για την οποία πιέζουν οι δανειστές, με τον πρόεδρο του ΣτΕ, Νίκο Σακελλαρίου να παρεμβαίνει, λέγοντας: «Δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι υπάρχουν δικαστήρια στην Ελλάδα»

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣτΕ πόθεν έσχες Δικαστικές ενώσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ