Γ.Πεταλωτής: "Η Ν.Δ. είναι η παράταξη των ελλειμμάτων και της απογραφής" - iefimerida.gr

Γ.Πεταλωτής: "Η Ν.Δ. είναι η παράταξη των ελλειμμάτων και της απογραφής"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις των αναπληρωτών τομεαρχών της ΝΔ για την Οικονομία περί 'αποτυχίας', στον απόηχο της δημοσίευσης των επίσημων στοιχείων της Eurostat που ανεβάζουν το ελληνικό έλλειμμα του 2010 στο 10,5%.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των κ.κ.Χρήστου Σταϊκούρα και Νότη Μηταράκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής έκανε λόγο για 'μηδενική αξιοπιστία' οποιασδήποτε ανακοίνωσης και κριτικής της ΝΔ εξαιτίας των δικών της πεπραγμένων. "Ο ελληνικός λαός δεν θα ξεχάσει εύκολα ότι το 2009 η τότε κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε προϋπολογισμό προβλέποντας έλλειμμα 2%. Τον Σεπτέμβριο πριν δραπετεύσουν στις εκλογές το εκτιμούσαν σε 6%. Τελικά αποδείχτηκε ότι έφτασε στο απίθανο ύψος του 15,4%", θυμίζει ο κ.Πεταλωτής, τονίζοντας ότι αυτό σε 'απλά ελληνικά' σημαίνει πως το έλλειμμα τους 'ξέφυγε' 30 δις ευρώ! "Παραπάνω από το σύνολο των μισθών και συντάξεων του δημόσιου τομέα!", όπως σχολιάζει.

Συγκρίνοντας το τότε με το σήμερα, κάνει λόγο για την 'μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος στην ΕΕ το 2010' που πέτυχε ποτέ χώρα της Ευρωζώνης, αναφερόμενος ασφαλώς στην μείωση του 5% που επετεύχθη από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Σημειώνει δε τις παρούσες συνθήκες ύφεσης, καθώς και την απόλυτη διαφάνεια υπό την οποία επετεύχθη, ενώ αποδίδει την απόκλιση που προκύπτει από την ανακοίνωση της Eurostat στο 'ρευστό περιβάλλον' και τα μεγάλα προβλήματα στη συγκράτηση δαπανών και την είσπραξη εσόδων σε περιβάλλον ύφεσης.

Επιτιθέμενος στη ΝΔ, την χαρακτηρίζει ως 'παράταξη των ελλειμμάτων και της απογραφής', χτυπώντας ακριβώς εκεί που πονάει λόγω του εμφυλίου που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την πολιτική απόφαση τότε για απογραφή. Κατηγορεί δε προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά ότι "επιμένει να αντιπολιτεύεται με στείρα κριτική και με συστηματική αμφισβήτηση των επιτευγμάτων και των θυσιών του ελληνικού λαού", τονίζοντας πως την ώρα που εκείνος και οι συνεργάτες του 'σκηνοθετούν' το "Ζάππειο ΙΙ", η κυβέρνηση υπηρετεί με ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα τον στόχο οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης και αλλαγής της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ