Υπάρχουν φαγητά και, φυσικά, ροφήματα που δεν θα ήταν τα ίδια χωρίς αυτό το μπαχαρικό που, χάρη στο χαρακτηριστικό του άρωμα, ευφραίνει τη διατροφική μας καθημερινότητα έχει ακόμα μια ευεργετική ιδιότητα.
Μπαίνει στον καφέ, στη ζεστή σοκολάτα, στα λικέρ. Ταιριάζει πολύ με τα κοκκινιστά φαγητά με κρέας όπως κιμάς, μοσχαράκι, αλλά χρησιμοποιείται και στη ζαχαροπλαστική ως υλικό σε πολλά γλυκά, όπως π.χ. η καρυδόπιτα, τα κουλούρια, οι λουκουμάδες ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη γεύση τους.
Πρόσφατα, η επιστήμη μάς έδωσε ακόμα ένα λόγο να λέμε «ναι» σε αυτό το καρύκευμα και μάλιστα χωρίς δεύτερη σκέψη. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν,περιέχει ένα συστατικό που βοηθά την καύση του λίπους και ειδικά όταν αυτό συγκεντρώνεται στην κοιλιά.
Δες ποιο είναι το μπαχαρικό που βοηθά τις καύσεις και επιταχύνει το μεταβολισμό στο bovary.gr.