Ναι, ξέρουμε είναι αυτές οι μέρες που έχετε 1002 (κυριολεκτικά) πράγματα στο κεφάλι σας και ξεχάσατε να μουλιάσετε από το βράδυ τα όσπρια που θέλετε να μαγειρέψετε.
Έχει συμβεί σε όλες μας και όλες κάναμε την ίδια σκέψη: Κι αν τα βάλω να βράσουν έτσι;
Δυστυχώς αυτό δεν είναι καλή ιδέα. Όχι γιατί δεν θα βράσουν, πιθανότατα αν είναι «φετινά» και «βραστερά» (όπως έλεγαν και οι γιαγιάδες μας), τα όσπριά σας θα βράσουν μια χαρά. Πολλές από εμάς, θεωρούσαμε ότι το μούλιασμα των οσπρίων, δηλαδή η βύθισή τους σε νερό για 12 ή και παραπάνω ώρες, είχε ως σκοπό να μαλακώσουν τα όσπρια και να βράσουν πιο εύκολα. Η άποψη αυτή είναι εσφαλμένη.
Ο λόγος για τον οποίο μουλιάζουμε τα όσπρια, είναι πολύ σοβαρός κι έχει να κάνει με την υγεία μας και όχι με το βράσιμο των οσπρίων.
Διαβάστε γιατί πρέπει να μουλιάζετε τα όσπρια πριν τα βράσετε στο Bovary.gr