116.000 υποψήφιοι για μια θέση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ - iefimerida.gr

116.000 υποψήφιοι για μια θέση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους 116.000 έφθασαν οι μαθητές που δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, διεκδικώντας την είσοδό τους στα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης. Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 12 Μαΐου, για μια ακόμη χρονιά με νέα δεδομένα.

Αγνωστος παραμένει προς το παρόν ο ακριβής αριθμός των εισακτέων, ο οποίος δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Στο υπουργείο Παιδείας αναζητούν τρόπους ώστε να μην μειωθεί αισθητά ο αριθμός των θέσεων που θα διατεθούν εφέτος σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και το νούμερο που τελικώς θα δοθεί στην δημοσιότητα να είναι μεν μικρότερο από το αντίστοιχο περυσινό, αλλά όχι κατά πολλές χιλιάδες.

Σε εκκρεμότητα παραμένει και ο χρόνος υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου των εξεταζόμενων. Τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης για το θέμα κατέληξαν υπέρ του να συμπληρώνονται τα μηχανογραφικά τον Ιούλιο μετά τη ανακοίνωση των βαθμολογιών, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ