Παπαρήγα: Η συμφωνία συνεπάγεται την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του λαού - iefimerida.gr

Παπαρήγα: Η συμφωνία συνεπάγεται την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του λαού

Παπαρήγα: Η συμφωνία συνεπάγεται την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του λαού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συμφωνία ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας αλλά ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας του λαού, χαρακτήρισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα την απόφαση του Eurogroup.

Η γγ του Κομουνιστικού Κόμματος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, εξήγησε πώς επειδή η κρίση καθορίζει τις εξελίξεις στην ευρωζώνη και η κρίση αυτή θα βαθαίνει συνεχώς, κατά συνέπεια, και στην Ελλάδα το πρόβλημα κάθε άλλο παρά θα αντιμετωπιστεί.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, τόνισε για άλλη μια φορά πώς οι δανειστές χάνουν ένα πολύ μικρό μέρος των κερδών τους που είχαν στο πολλαπλάσιο κερδίσει, ενώ, αντίθετα, το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο για τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία, όπως είπε, χάνουν γύρω στα 24 δισ. ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που η ανεργία μεγαλώνει και μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας θα ζήσει σε απόλυτη εξαθλίωση.

Ακόμη και με βάση τη συμφωνία, η Αλέκα Παπαρήγα προέβλεψε ότι αν δεν καταφέρει η κυβέρνηση να έχει πρωτογενή πλεονάσματα, τότε θα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών και ουσιαστικά πάλι σε χρεοκοπία.

Ωστόσο, το σημείο στο οποίο επέμεινε ιδιαίτερα η γραμματέας του ΚΚΕ ήταν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, σύμφωνα με τις οποίες απαιτείται στη χώρα πολιτική σταθερότητα και πολιτική ενότητα. Δηλαδή, είπε η Αλέκα Παπαρήγα, ζητούν από το λαό να πέσει μπρούμυτα, να μην αντιδράσει και να παραδοθεί. «Κάτι που δεν θα συμβεί» συνέχισε, και κάλεσε το λαό να μην ταυτίσει την ελεγχόμενη χρεοκοπία με τη σωτηρία της χώρας.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος είπε ότι στην κυβέρνηση ήθελαν την πρόσθετη εποπτεία, γιατί είναι μια μορφή τρομοκρατίας του λαού για να περάσει αυτή η πολιτική. Είναι ανάγκη, κατέληξε η Αλέκα Παπαρήγα, ο λαός από αύριο να συνεχίσει τον αγώνα, γιατί η εργοδοσία θα ξεσαλώσει και η απάντηση πρέπει να δοθεί και με την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ