Στις 18 Μαρτίου παραιτείται από υπουργός ο Ευάγγελος Βενιζέλος - iefimerida.gr

Στις 18 Μαρτίου παραιτείται από υπουργός ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Στις 18 Μαρτίου παραιτείται από υπουργός ο Ευάγγελος Βενιζέλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 18 Μαρτίου, οπότε και αναμένεται να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα παραιτηθεί σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr από το υπουργείο Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Με τη συμφωνία για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές. Τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες θα ψηφισθούν οι εφαρμοστικοί νόμοι και η κυβέρνηση θα πρέπει να δρομολογήσει εντατικά όλες τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι δανειστές για να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα στο χτεσινό Eurogroup.

Παράλληλα, τα πολιτικά κόμματα θα αρχίζουν να προετοιμάζονται για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που έρχεται η οποία θα κρίνει τη συνοχή τους, αλλά και το μέλλον του δικομματισμού. Το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται στην προεκλογική περίοδο με ανοικτά μέτωπα και πολλές εκκρεμότητες.

Καταρχάς, θα πρέπει να λύσει άμεσα το θέμα της ηγεσίας και να αναδείξει στο εξαιρετικά αυτό σφικτό χρονοδιάγραμμα το νέο πρόεδρο του που θα το οδηγήσει στις εκλογές. Ωστόσο, για την ώρα υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα. Θα υπάρξει κι άλλη υποψηφιότητα, εκτός από αυτής του Ευάγγελου Βενιζέλου που θεωρείται αυτονόητη; Η εκλογή του νέου προέδρου θα γίνει από τη βάση με ψηφοφορία των οπαδών και των φίλων του κόμματος; Ή μήπως, αν υπάρξει μια και μοναδική υποψηφιότητα, ο νέος αρχηγός θα εκλεγεί απο την Κ.Ο. και το Εθνικό Συμβούλιο, όπως εισηγούνται ορισμένοι;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος μετά τη συμφωνία για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, θεωρεί ότι έχει ολοκληρώσει την αποστολή του, αναμένεται να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Οικονομικών την επόμενη της εκλογής του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Και αυτή η ημερομηνία όπως όλα δείχνουν (εκτός κι αν υπάρξει επίσπευση) είναι η 18η Μαρτίου!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ