Tσίπρας: Η συμφωνία δεσμεύει μόνο όσους την υπέγραψαν - iefimerida.gr

Tσίπρας: Η συμφωνία δεσμεύει μόνο όσους την υπέγραψαν

Tσίπρας: Η συμφωνία δεσμεύει μόνο όσους την υπέγραψαν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η συμφωνία αφορά και δεσμεύει αποκλειστικά αυτούς που υπογράφουν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Εurogroup, για τις οποίες προέβλεψε ότι «αυτή τη φορά οι πανηγυρισμοί δεν θα κρατήσουν ούτε τρεις μέρες».

«Δεν υπογράφει ο ελληνικός λαός. Υπογράφει μία κυβέρνηση εξ ονόματός του που δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση. Αυτή η συμφωνία, λοιπόν, δεσμεύει μόνο τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου. Δεν δεσμεύει την ελληνική δημοκρατία, δεν δεσμεύει την ελληνική κοινωνία, προφανώς και δεν δεσμεύει την αριστερά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος απευθυνόμενος στους δανειστές της χώρας «που θέλουν να μας περάσουν τη θηλιά στο λαιμό», κατέληξε λέγοντας ότι «πολύ σύντομα ο κυρίαρχος λαός θα ανακτήσει την κυριαρχία του και δεν θα αναγνωρίσει τέτοιου είδους συμφωνίες που μας οδηγούν στην καταστροφή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν είναι μόνο ότι το χρέος δεν καθίσταται βιώσιμο», αλλά «είναι και το ότι όλα όσα μας έλεγαν ότι θα αποφύγουμε και μας απειλούσαν με τρομοκρατικού χαρακτήρα διαγγέλματα», στο τέλος «θα γίνουν πραγματικότητα, αν αυτή η κυβέρνηση και αυτή η συμφωνία επιζήσουν».

Χαρακτηρίζοντας «επώδυνη για την ελληνική κοινωνία» τη συμφωνία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «το επόμενο διάστημα οι μισθοί και οι συντάξεις θα συρρικνωθούν κι άλλο, τα σχολειά και τα νοσοκομεία θα καταρρεύσουν», ενώ «μεγάλο τμήμα του πληθυσμού δεν θα έχει πρόσβαση σε σημαντικά αγαθά μαζικής κατανάλωσης».

Αναφερόμενος στη σύσταση του ειδικού ταμείου έκανε λόγο για «πρωτοφανή και κατάπτυστη», με στόχο «να αποπληρώνονται αποκλειστικά τα χρέη προς τους τοκογλύφους και όχι εσωτερικές κοινωνικές ανάγκες», κάτι το οποίο αποτελεί, όπως συμπλήρωσε, «πρόβα τζενεράλε για τη συνταγματοποίηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο του νεοφιλελευθερισμού» που οδηγεί την Ευρώπη «σε δρόμους αποσύνθεσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ