Αραβικός Σύνδεσμος: "Στους διαδηλωτές αξίζει υποστήριξη, όχι σφαίρες" - iefimerida.gr

Αραβικός Σύνδεσμος: "Στους διαδηλωτές αξίζει υποστήριξη, όχι σφαίρες"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αραβικός Σύνδεσμος καταδίκασε σήμερα τη χρήση βίας κατά των διαδηλωτών που ζητούν δημοκρατία σε διάφορες αραβικές χώρες, σημειώνοντας ότι στους διαδηλωτές "αξίζει υποστήριξη, όχι σφαίρες".

Σε μια από τις σπάνιες ανακοινώσεις που έχει εκδώσει για τις ταραχές σε διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής, ο 22μελής Αραβικός Σύνδεσμος υπογραμμίζει ότι θα ζητήσει από τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών μελών του να συζητήσουν τη "σοβαρή αυτή κατάσταση" σε προγραμματισμένη σύνοδό τους τον ερχόμενο μήνα.

"Τα αιτήματα του κόσμου για ελευθερία και δημοκρατία είναι αιτήματα που χρειάζονται υποστήριξη (...) όχι σφαίρες στο στήθος των διαδηλωτών", υπογραμμίζει επίσης ο Αραβικός Σύνδεσμος στην ανακοίνωσή αυτή, αντίγραφο της οποίας έλαβε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

"Ζητούμε από τα αραβικά καθεστώτα και τις κυβερνήσεις να δεσμευτούν σε μεταρρυθμίσεις και να τις επιταχύνουν, να σταματήσουν αμέσως τη χρήση βίας κατά διαδηλωτών και να γλιτώσουν τους πολίτες τους από την αιματοχυσία", προσθέτει.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται κάποια συγκεκριμένη αραβική χώρα, αλλά επισημαίνεται ότι οι εξεγέρσεις που ανέτρεψαν δεσποτικούς ηγέτες στην Τυνησία και την Αίγυπτο και οι διαδηλώσεις στη Συρία, τη Λιβύη και την Υεμένη "σηματοδοτούν μια νέα εποχή για τον αραβικό κόσμο (...) της οποίας ηγούνται οι νέοι που επιζητούν ένα καλύτερο παρόν και ένα λαμπρότερο μέλλον".

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου θα συναντηθούν στο Κάιρο τον ερχόμενο μήνα για να συζητήσουν για τις ταραχές, καταλήγει η ανακοίνωση, στην οποία δεν δίδεται ακριβής ημερομηνία για τη σύνοδο αυτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ