Ολοι μοιράζονται μία ιστορία βίας στο #IcouldHaveBeen -Η Σάλμα Χάγιεκ, η Στέλα ΜακΚάρτνεϊ - iefimerida.gr

Ολοι μοιράζονται μία ιστορία βίας στο #IcouldHaveBeen -Η Σάλμα Χάγιεκ, η Στέλα ΜακΚάρτνεϊ

Για τον Τερματισμό της Βίας εναντίον των Γυναικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα ψηφιακή καμπάνια της ετήσιας πρωτοβουλίας White Ribbon με στόχο τον τερματισμό της βίας με βάση το φύλο, ένα ζήτημα που εξακολουθεί να πλήττει ένα στα τρία κορίτσια και γυναίκες παγκοσμίως ξεκίνησε το ίδρυμα Kering.

Η εκστρατεία διεξάγεται για πέντε μέρες και θα κορυφωθεί στις 25 Νοεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα για τον Τερματισμό της Βίας εναντίον των Γυναικών.

Για να γιορτάσει την πρωτοβουλία, που υλοποιείται για έκτη χρονιά ο διεθνής όμιλος πολυτελών ειδών επέλεξε για πρεσβευτές και πρέσβειρες, τους Αλεσάντρο Μικέλε, Κρίστοφερ Κέιν, Τζόζεφ Αλτουζάρα, Στέλα ΜακΚάρτνεϊ και Σάλμα Χάγιεκ, σύμφωνα με το WWD.

Ολοι μοιράζονται μία ιστορία βίας στο #IcouldHaveBeen -Η Σάλμα Χάγιεκ, η Στέλα ΜακΚάρτνεϊ | iefimerida.gr 0

Σε μια προσπάθεια να λύσουν τη σιωπή και να ευαισθητοποιήσουν, μοιράζονται προσωπικές ιστορίες που επικεντρώνονται γύρω από το θέμα #IcouldHaveBeen (Θα μπορούσα να είμαι).
Φαντάζονται πως η ζωή τους θα ήταν διαφορετική αν είχαν γεννηθεί κορίτσια ή αν ήταν θύματα βίας με βάση το φύλο.

«Όλοι θα μπορούσαμε να είχαμε γεννηθεί κορίτσια» αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Kering, Φρανσουά Ανρί Πινό.
«Η γέννηση ενός κοριτσιού, δεν πρέπει να ισοδυναμεί με υψηλότερο κίνδυνο βίας, αλλά δυστυχώς, συμβαίνει στον κόσμο μας σήμερα, όλοι πρέπει να συμμετάσχουμε σε αυτή τη μάχη» υπογράμμισε.

Για τους σχεδιαστές που παίρνουν μέρος στην εκστρατεία, το θέμα είναι ιδιαίτερα οδυνηρό.
«Η αδελφή μου Τάμι και εγώ ανατραφήκαμε ως ίσοι» λέει ο Καν. «Σήμερα υπάρχουν πολλές ετικέτες που χρησιμοποιούνταν για να μας καθορίσουν. Πρέπει να είμαστε όλοι ίσοι, να μας δίνονται οι ίδιες ευκαιρίες».

Για να επισημάνει τις υφιστάμενες ανισότητες, η ψηφιακή καμπάνια ζητά από τους πρεσβευτές να συμπληρώσουν τη φράση #IcouldHaveBeen επιλέγοντας νέα ονόματα.

Ολοι μοιράζονται μία ιστορία βίας στο #IcouldHaveBeen -Η Σάλμα Χάγιεκ, η Στέλα ΜακΚάρτνεϊ | iefimerida.gr 1

Η Στέλα ΜακΚάρτνεϊ και η Σάλμα Χάγιεκ επέλεξαν το «her» σε ένδειξη αλληλεγγύης σε επιζήσασες έμφυλης βίας.

Οι άντρες που παίρνουν μέρος στην εκστρατεία αποκαλύπτουν τα ονόματα που θα τους είχαν δώσει οι γονείς τους αν είχαν γεννηθεί κορίτσια.

Ολοι μοιράζονται μία ιστορία βίας στο #IcouldHaveBeen -Η Σάλμα Χάγιεκ, η Στέλα ΜακΚάρτνεϊ | iefimerida.gr 2

Ο Κέιν γίνεται «Christine», ενώ ο Μικέλε ονομάζεται «Camilla» και ο Αλτουζάρα «Juliette».

Ολοι μοιράζονται μία ιστορία βίας στο #IcouldHaveBeen -Η Σάλμα Χάγιεκ, η Στέλα ΜακΚάρτνεϊ | iefimerida.gr 3

«Ζητώντας από τους γονείς μου να μου πουν ποιο όνομα θα είχαν επιλέξει εάν γεννιόμουν κορίτσι είδα διαφορετικά τα πράγματα» λέει ο Αλτουζάρα. «Είναι απογοητευτικό να σκέφτεσαι ότι ως "Juliette" θα μπορούσα να είμαι λιγότερο ασφαλής ή λιγότερο ισχυρός. Οι γυναίκες δεν είναι κατώτερο φύλο, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα αντιμετωπίζονται ποτέ ως τέτοιες» ανέφερε.
Η αυτοπεποίθηση και η αλληλεγγύη μεταξύ ανδρών και γυναικών αποτελούν βασικά στοιχεία της φετινής εκστρατείας.

«Εμείς, ως γυναίκες, είμαστε μια ομάδα. Πρέπει να υποστηρίζουμε η μία την άλλη και να παραμείνουμε μαζί. Οι άντρες επιδεικνύουν τη στήριξή τους και τώρα όλοι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας» τόνισε η Στέλα ΜακΚάρτνεϊ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ