Τρουφάκια με τσίλι και τεκίλα - iefimerida.gr

Τρουφάκια με τσίλι και τεκίλα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι τα καλύτερα και τα πιο «φλογερά» τρουφάκια που έχετε δοκιμάσει. Ετοιμάστε αρκετά, ώστε να χαρίσετε κιόλας, στις γιορτές.

Θυμίζουν τη ζεστή σοκολάτα με τσίλι, την οποία επίσης σας συνιστώ τώρα τον χειμώνα.

Υλικά

  • 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος παχιά
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
  • 300-400 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
  • 40 γραμμάρια βούτυρο
  • 1,5 κουταλιά τεκίλα
  • 3 κουταλιές κακάο
Τρουφάκια με τσίλι και τεκίλα | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Βάλτε την κρέμα γάλακτος και το τσίλι σε κατσαρολάκι να βράσουν, σε μέτρια φωτιά
  • Προσθέστε την σοκολάτα σπασμένη και το βούτυρο
  • Βγάλτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ανακατέψτε γερά ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα
  • Προσθέστε την τεκίλα, ανακατέψτε
  • Οταν το μείγμα κρυώσει βάλτε το στο ψυγείο για 4 ώρες
  • Στη συνέχεια, με ένα κουτάλι βγάζετε μπαλίτσες, τους δίνετε μορφή, τις ρολάρετε στο κακάο
  • Αφήνετε τις τρούφες σε χαρτί ώσπου να ολοκληρώσετε την διαδικασία
Τρουφάκια με τσίλι και τεκίλα | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή τρουφάκια τεκίλα τσίλι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ