Μη διστάζετε, είναι το ευκολότερο σημείο μιας συνταγής: φτιάξτε τη δική σας, πεντανόστιμη ζύμη, στη στιγμή.
Υλικά
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 125 γραμμάρια βούτυρο κρύο
- 1 πρέζα αλάτι
- Λίγο νερό κρύο
![Ζύμη για τάρτες, σπιτική | iefimerida.gr 0](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/pate1.jpg?itok=-6lKO6uo)
Εκτέλεση
- Βάλτε το αλεύρι σε βαθύ μπολ και προσθέστε σε κομμάτια το κρύο βούτυρο
- Το κρύο βούτυρο τρίβεται πιο δύσκολα αλλά είναι κατάλληλο για τη ζύμη
- Προσθέστε το αλάτι
![Ζύμη για τάρτες, σπιτική | iefimerida.gr 1](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/zimia.jpg?itok=viUYYwwo)
- Τρίψτε το αλεύρι και το βούτυρο με τα δάχτυλα, να ενωθούν
- Κάντε μια τρυπούλα στο αλεύρι και προσθέστε σταδιακά λίγο κρύο νερό
- Οσο νερό πάρει -Θα δείτε τη ζύμη σας να σχηματίζεται
- Δουλέψτε την λίγο με τα χέρια, κάντε μια μπάλα, είναι έτοιμη!
- Τυλίξτε την σε διαφάνεια και βάλτε την λίγο στο ψυγείο ώσπου να ετοιμάσετε την τάρτα σας
- Ρίξτε λίγο αλεύρι σε επιφάνεια πριν απλώστε την ζύμη
- Τόσο εύκολο!
Το μυστικό επιτυχίας μιας ζύμης: Το βούτυρο και το νερό πρέπει να είναι πραγματικά κρύα
Οσοι προσέχετε την διατροφή σας, χρησιμοποιείστε αλεύρι ολικής.
![Ζύμη για τάρτες, σπιτική | iefimerida.gr 2](/sites/default/files/styles/in_article/public/archive-files/bio.jpg?itok=yQUYWhCq)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο