Η σαλάτα, αυτό το «χαρισματικό» πιάτο του διαιτολογίου μας, έχει τη δική του τεχνική στην παρασκευή του.
Τα λαχανικά ενώνονται σε γευστικούς συνδυασμούς και πολλές φορές συνοδεύονται από κοτόπουλο, σολομό, κομμάτια τυριού ή -ακόμα και φρούτων- και κρουτόν. Η σαλάτα ήταν, είναι και θα είναι μια επιλογή που δεν πρόδωσε ποτέ όσους θέλησαν να διατηρήσουν ή να μειώσουν σταδιακά το βάρος τους. Σαλάτα χωρίς dressing δεν νοείται. Τότε μιλάμε για ένα, κατά κανόνα, άγευστο και «βαρετό» πιάτο που σε κάνει να θέλεις να αφήσεις κάτω το πιρούνι μετά από λίγο.
Κακά τα ψέματα. Τα dressing μπορούν να μετατρέψουν την αθώα σαλάτα σου σε μια θερμιδική βόμβα που εκρήγνυται στο στομάχι σου και το γεμίζει λιπαρά. Η σαλάτα έτσι χάνει το στόχο της: γίνεται ένα βαρύ γεύμα που έχει ίσες θερμίδες ακόμα και με junk food. Στο εμπόριο κυκλοφορούν dressing με συντηρητικά, προσθήκη ζάχαρης και λιπαρά που μπορούν σταδιακά να σου προσθέσουν βάρος «ύπουλα». Ενας διατροφολόγος από το Σίδνευ, o Robbie Cark μας δίνει τη δική του εκδοχή για το πιο «υγιεινό» dressing που μπορεί να δροσίσει τη σαλάτα μας.
To πιο υγιεινό dressing για τη σαλάτα σου σύμφωνα με διατροφολόγο, στο bovary.gr