Έντεκα Ευρωπαίοι ηγέτες συντάσσουν κοινή επιστολή για την ανάπτυξη - iefimerida.gr

Έντεκα Ευρωπαίοι ηγέτες συντάσσουν κοινή επιστολή για την ανάπτυξη

Έντεκα Ευρωπαίοι ηγέτες συντάσσουν κοινή επιστολή για την ανάπτυξη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κοινή επιστολή προς τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, συνέταξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες με στόχο την ουσιαστική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που μαστίζει την ευρωζώνη.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι έκανε γνωστό ότι η επιστολή πρόκειται να δημοσιοποιηθεί σήμερα και θα φέρει την υπογραφή έντεκα Ευρωπαίων ηγετών. Το κείμενο, το οποίο απευθύνεται στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα κάνει έκκληση για μια συνολική διευθέτηση της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη, ζητώντας τη λήψη μέτρων που αντί για τη λιτότητα θα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη.

Εκτός απροόπτου το κείμενο δεν θα υπογράφεται ούτε από την Γαλλία, ούτε από την Γερμανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph μεταξύ των ηγετών που υπογράφουν είναι και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Μεταξύ άλλων το κείμενο φέρεται να περιέχει και την ακόλουθη διατύπωση:

«Κάθενας από μας αναγνωρίζει ότι το πρόγραμμα που προτείνουμε απαιτεί ηγεσία και ισχυρές πολιτικές αποφάσεις. Αλλά το στοίχημα είναι μεγάλο και η δράση σε πολλά από τα πεδία πολιτικής έχει καθυστερήσει αρκετά. Με δυνατή και αποτελεσματική δράση σε συνδυασμό με ισχυρή πολιτική βούληση θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε τον δυναμισμό της Ευρώπης και να επαναφέρουμε τις εθνικές οικονομίες στον δρόμο της ανάπτυξης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ