Μάνος: Το χρέος για να είναι βιώσιμο πρέπει να κατέβει στο 90% του ΑΕΠ - iefimerida.gr

Μάνος: Το χρέος για να είναι βιώσιμο πρέπει να κατέβει στο 90% του ΑΕΠ

Μάνος: Το χρέος για να είναι βιώσιμο πρέπει να κατέβει στο 90% του ΑΕΠ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βιώσιμο θα μπορούσε να είναι μόνο ένα χρέος κάτω του 100% του ΑΕΠ, εκτιμά ο Στέφανος Μάνος και για να καταστεί αυτό δυνατό, προτείνει να εκποιηθεί η δημόσια υπηρεσία που «κάθεται» και να απολύονται κάθε χρόνο, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, 100.000 άτομα από το δημόσιο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του κόμματος «ΔΡΑΣΗ» εκτιμά ότι η άποψη που θέλει το χρέος το 2020 να είναι βιώσιμο ακόμη και αν αγγίζει το 120% του ΑΕΠ, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι «το 120% το λένε για να μην δηλώσουν ότι το 120% είναι μη βιώσιμο, οπότε θα πάρει μπάλα την Ιταλία. Είναι σαχλαμάρες. Το χρέος για να είναι βιώσιμο πρέπει να κατέβει κάτω από το 100%, να είναι στο 90% περίπου, όσο μπορούμε πιο γρήγορα».

Επίσης, δήλωσε πως δεν εμπιστεύεται τους κυβερνώντες και πρότεινε «να πουλήσουμε περιουσιακά στοιχεία που κάθονται. Θα μπορούσαμε από το 120% να πάμε στο 90%, εκποιώντας μαζικά περιουσία, που κάθεται και δεν μας προσφέρει τίποτα και δεύτερον, να πάμε σε περιορισμό του αριθμού των αμειβομένων από το δημόσιο».

Ο Στέφανος Μάνος πρότεινε να αποχωρούν 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι ετησίως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και πρόσθεσε ότι «για να απαλυνθεί η μετάβαση από τον δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα, για 3 χρόνια αυτός που θα φύγει να λαμβάνει το 70% των τακτικών του αποδοχών, ώσπου να βρει κάτι άλλο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ