Ο Πούτιν υπόσχεται έναν «άνευ προηγουμένου» επανεξοπλισμό της Ρωσίας - iefimerida.gr

Ο Πούτιν υπόσχεται έναν «άνευ προηγουμένου» επανεξοπλισμό της Ρωσίας

Ρωσία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη ενός «άνευ προηγουμένου» στρατιωτικό επανεξοπλισμού της Ρωσίας προκειμένου να αντιμετωπισθεί το χάος και οι απόπειρες αποσταθεροποίησης της χώρας και των συμμάχων της, προέταξε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Οφείλουμε να οικοδομήσουμε ένα νέο στρατό. Σύγχρονο, ικανό οποιαδήποτε στιγμή να κινητοποιηθεί» γράφει κ. Πούτιν σε άρθρό του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Ροσίσκαγια Γκαζέτα.

«Βλέπουμε να ξεσπούν ασταμάτητα νέες τοπικές και περιφερειακές συγκρούσεις. Εμφανίζονται περιοχές αστάθειας, όπου το χάος συντηρείται και χειραγωγείται. Και βλέπουμε απόπειρες για να προκληθούν τέτοιου είδους συγκρούσεις σε άμεση εγγύτητα με τα σύνορά μας και αυτά των συμμάχων μας», προσθέτει ο Πούτιν επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες που διατυπώνονται στη Ρωσία κατά των χωρών της Δύσης.

«Βλέπουμε πόσο έχουν υποτιμηθεί και εκφυλιστεί οι αρχές του διεθνούς δικαίου», επισημαίνει την ώρα που η Ρωσία είναι ο βασικός υποστηρικτής της Δαμασκού απέναντι στις χώρες της Δύσης που καταγγέλλουν την καταστολή στη Συρία με χιλιάδες νεκρούς.

«Υπό τις συνθήκες αυτές, η Ρωσία δεν μπορεί να περιορίζεται σε διπλωματικές και οικονομικές μεθόδους για τη διευθέτηση των συγκρούσεων. Έχουμε καθήκον να αναπτύξουμε τις στρατιωτικές ικανότητες της χώρας», υπογραμμίζει ο Πούτιν ο οποίος αντίκρουσε τους ισχυρισμούς ότι μια αναγέννηση του στρατιωτικού-βιομηχανικού συμπλέγματος θα γονατίσει την Ρωσία και υποστήριξε ότι αντίθετα θα γίνει όχημα για την ανάπτυξη ποικίλων τομέων.

Η ρωσική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πριν από ένα χρόνο ένα μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2020.

Σημειώνεται πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι υποψήφιος και φαβορί για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 4 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ