Δύσκολα θα συναντήσεις διατροφολόγο που δεν θα σε παραπέμψει στην κατανάλωση λαχανικών που αποτελούν φυσικές πηγές βιταμινών και ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού.
Τα λαχανικά ενυδατώνουν τον οργανισμό και μπορούν να αποτελέσουν «ασπίδα» ενάντια στις ασθένειες. Περιέχουν αρκετό νερό, ελάχιστο λίπος -και τις περισσότερες φορές- λίγες θερμίδες. Ενα άκρως γευστικό λαχανικό χαρακτηρίστηκε ως «ανθυγιεινό» από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Ανθυγιεινό γιατί μακροπρόσθεμα μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους. Οι ερευνητές μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες 130.000 ενηλίκων, σε καθημερινή βάση, για 20 χρόνια. Κάθε τέσσερα χρόνια, οι ερευνητές κατέγραφαν τι έτρωγαν οι συμμετέχοντες στην έρευνα σε διάστημα μιας εβδομάδας.
Κάθε δύο χρόνια, οι επιστήμονες σημείωναν ποιο είναι το βάρος τους. Το πόρισμα της έρευνας έδειξε ποια λαχανικά μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση ή αύξηση του σωματικού βάρους.
Δείτε ποιο είναι το πιο ανθυγιεινό λαχανικό σύμφωνα με τους ερευνητές του Χάρβαρντ, στο bovary.gr