Παπουτσής: Η ΕΛ.ΑΣ. πιάνει φοροφυγάδες, εσείς τους αφήνετε - iefimerida.gr

Παπουτσής: Η ΕΛ.ΑΣ. πιάνει φοροφυγάδες, εσείς τους αφήνετε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση κατά των Αρχών που εποπτεύονται από το υπουργείο Οικονομικών εξαπολύει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής με αφορμή την μη αποτελεσματική πάταξη του οικονομικού εγκλήματος, αφήνοντας εμμέσως αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Χρήστος Παπουτσής επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει τις πρόσφατες επιτυχίες της οικονομικής Αστυνομίας, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτές «δεν εξαργυρώνονται και δεν αξιοποιούνται προς όφελος της εθνικής οικονομίας, καθώς οι συναρμόδιες δικαστικές και οικονομικές Αρχές δεν εκμεταλλεύονται το έργο που παράγεται από την ΕΛΑΣ».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει ότι τους τελευταίους 4 μήνες έχουν συλληφθεί 133 άτομα για οικονομικά εγκλήματα. Από αυτούς, σε μόνο 20 επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης (από 8 μήνες μέχρι και 5 έτη), ενώ στους υπόλοιπους ορίστηκε απλώς δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους και χωρίς εγγύηση! Επιπλέον, ο Χρήστος Παπουτσής καταγγέλλει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών που θα έπρεπε να καταθέσουν στα δικαστήρια ως μάρτυρες κατηγορίας απουσιάζουν κατά την εκδίκαση των υποθέσεων!

Αν και ο ίδιος αρνείται, σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» ότι αναφέρεται σε πρόσωπα, είναι προφανές ότι τα βέλη του αγγίζουν και τον υπουργό Οικονομικών. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στην εσωκομματική μάχη με φόντο την εκλογή του νέου προέδρου, όπου ο Χρήστος Παπουτσής αναμένεται να θέσει υποψηφίοτητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ