Πόσο "πράσινο" είναι το iPhone σου; - iefimerida.gr

Πόσο "πράσινο" είναι το iPhone σου;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Geekaphone με αφορμή το την Ημέρα της Γης, δημοσίευσε ένα πληροφοριόγραμμα με αναλυτική μελέτη γύρω από το κατά πόσο το iPhone είναι μία οικολογική ή όχι συσκευή. Η Apple συγκεντρώνει το 50% των συνολικών κερδών στη κινητή τηλεφωνία, τη στιγμή που πουλά μόλις το 4% των κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει ότι εκεί έξω κυκλοφορούνε περίπου 100 εκατομμύρια iPhones τα οποία έχουν αναπόφευκτα αντίκτυπο στο φυσικό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει και στο διάγραμμα από κάτω, για τη παραγωγή των iPhones δραστηριοποιούνται περίπου 30 εταιρίες. Εξαιτίας των έξυπνων τηλεφώνων, το 2010 η ατμόσφαιρα επιβαρύνθηκε με 2350 εκατομμύρια kg διοξειδίου του άνθρακα. Παράλληλα, η έρευνα ενημερώνει σχετικά με το ποσό της ανακύκλωσης των iphones, συγκρίνει το πιο οικολογικό μοντέλο και προβαίνει σε λεπτομερείς αναλύσεις και ποσοστά. Εσύ τα είχες συνειδητοποιήσει όλα τα παρακάτω;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περιβάλλον iPhone eco geekaphone
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ