Με μεγάλη οξυδέρκεια και αρκετή δόση ειρωνείας, ο Βρετανός δημοσιογράφος Ντέιβιντ Τζάντσον απευθύνει με άρθρο γνώμης στην ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ σαφές μήνυμα σε Κομισιόν, Γερμανία, ΔΝΤ, τράπεζες και διεθνή μίντια, να αφήσουν τους Έλληνες να πάρουν μια ανάσα.
Όπως γράφει χαρακτηριστικά, «οι εξυπνάκηδες Έλληνες κορόιδεψαν την ΕΕ, μάζεψαν λογαριασμούς που δεν μπορούν να αποπληρώσουν και κάνοντας τον απολογισμό της εβδομάδας, αυτό που τους αξίζει είναι μια γουλιά από το κώνειο του Σωκράτη», ενώ συμπληρώνει ότι «ναι, οι Έλληνες έβαλαν το χέρι τους πολύ βαθιά στο βάζο με τα κουλουράκια της ΕΕ. Δεν έπρεπε να το κάνουν. Τώρα το βάζο έκλεισε και τα παιδιά πρέπει να φάνε μόνο τα δικά τους λαχανικά. Αλλά όχι και να χαρακτηριστεί η Ελλάδα 'αποτυχημένο κράτος' όπως έγινε από πολλά γερμανικά μίντια».
Ο δημοσιογράφος συνεχίζει επισημαίνοντας ότι «οι πολιτικοί γενικά και ειδικά οι Ευρωπαίοι είναι κυρίαρχοι του παιχνιδιού της εξαπάτησης. Ο πρώην Σουηδός πρωθυπουργός και νυν υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ πιάστηκε για φοροδιαφυγή. Και ο Γερμανός πρόεδρος Κρίστιαν Γουλφ παραιτήθηκε εξαιτίας σκανδάλου που τον εμπλέκει σε απάτη ακινήτων. Η ΕΕ είναι μνημείο για απάτες, από το κόστος πολλών δισεκατομμυρίων των 'δύο πρωτευουσών' σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο μόνο και μόνο για να κατευναστούν οι Γάλλοι, μέχρι τα 50 εκατ. ευρώ που κοστίζουν ετησίως οι 100 διπλωμάτες που έχει στη δούλεψή της η βαρόνη Κάθριν Άστον (η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής), ΟΛΟΙ εκ των οποίων παίρνουν μεγαλύτερους μισθούς από το Βρετανό υπουργό Εξωτερικών» .
«Το μικρό, βρώμικο μυστικό της Γερμανίας είναι ότι τα στεροειδή που δίνονται στις οικονομίες των 'άτακτων' αλλά με έντονη εισαγωγική δραστηριότητα χωρών του νότου, είναι αυτά που πραγματικά κινούν τους μύες της δικής της βιομηχανίας εξαγωγών», αναφέρει καυστικά ο Τζάντσον.
Και καταλήγει: «Η αλήθεια είναι ότι το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα θα μπορούσε εύκολα να είχε αποτρέψει την κρίση αν είχε κάνει τις κατάλληλες κινήσεις ώστε να διατηρήσει χαμηλά τα επιτόκια του ελληνικού χρέους πριν από 2 χρόνια. Θα μπορούσαμε ακόμα κι έτσι να τιμωρήσουμε τους Έλληνες, αλλά όχι να τους βάλουμε να πιουν το κώνειο. Αλλά όχι, η ευκαιρία για τη μεταρρύθμιση των κολάσιμων συντάξεων, των ορίων συνταξιοδότησης και του επικίνδυνου κράτους Πρόνοιας, μέσα από μια υποκινούμενη – αν όχι κατασκευασμένη – κρίση, ήταν κάτι στο οποίο δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε. Τώρα, μπορούμε να περάσουμε το δηλητηριασμένο δισκοπότηρο στην Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Άλλωστε, και αυτοί είναι το ίδιο εξυπνάκηδες, με τους Έλληνες».
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο εδώ