Εκτάκτως στις Βρυξέλλες ο Λουκάς Παπαδήμος - iefimerida.gr

Εκτάκτως στις Βρυξέλλες ο Λουκάς Παπαδήμος

«Εκτάκτως» στις Βρυξέλλες ο Λουκάς Παπαδήμος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εσπευσμένα για τις Βρυξέλλες πέταξε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, προκειμένου να έχει από Δευτέρα σειρά συναντήσεων με κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την συνεδρίαση του Eurogroup.

Σκοπός της έκτακτης αυτής επίσκεψης είναι να διασφαλιστεί πως, μετά την έγκριση του νέου μνημονίου, αλλά και τα μέτρα που θα ψηφιστούν την ερχόμενη εβδομάδα από την Βουλή, ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες, δεν επιθυμούν στην αυριανή συνεδρίαση άλλη αναβολή του νέου δανειακού προγράμματος και της εφαρμογής του PSI.

Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο αν ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο είχε το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, πριν αναχωρήσει για της Βρυξέλλες.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συνεχείς επαφές με Ευρωπαίους ομολόγους του. Την προηγούμενη Τετάρτη είχε μακρά συνομιλία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Επίσης, δύο ημέρες μετά συμμετείχε σε 50λεπτη συνδιάσκεψη με τον Ιταλό πρωθυπουργό κ. Μάριο Μόντι και, ξανά, την κυρία Μέρκελ.

Παράλληλα, συνομίλησε με Ευρωπαίους παράγοντες που προέρχονται από τις χώρες στις οποίες παρατηρούνται οι περισσότερες αντιδράσεις -και αυτές είναι οι χώρες που διατηρούν χρηματοπιστωτική ικανότητα «ΑΑΑ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ