Βόρεια Κορέα: Οι πυρηνικές δοκιμές έχουν προκαλέσει τερατογενέσεις - iefimerida.gr

Βόρεια Κορέα: Οι πυρηνικές δοκιμές έχουν προκαλέσει τερατογενέσεις

Φωτογραφία: Associated Press
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παραμορφωμένα βρέφη, άγονα εδάφη και κατεστραμμένες καλλιέργειες.

Με τα λόγια αυτά περιγράφουν την κατάσταση που έχουν αφήσει πίσω τους οι πυρηνικές δοκιμές του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα, 21 αποστάτες από τη χώρα.

Σύμφωνα με το Fox News, το οποίο επικαλείται τη νοτιοκορεάτικη εφημερίδα Chosun Il Bo, οι 21 αποστάτες αποκάλυψαν την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη Kilju, η οποία βρίσκεται κοντά στο χώρο πυρηνικών δοκιμών Punngye-ri όπου και έχουν πραγματοποιηθεί έξι τεστ. Οι Βορειοκορεάτες, που επικαλούνται μαρτυρίες των συγγενών τους, αποκάλυψαν ότι βρέφη γεννιούνται με τερατομορφίες.

«Μίλησα στο τηλέφωνο με μέλη της οικογένειάς μου που βρίσκονται ακόμη εκεί και μου είπαν ότι έχουν γεννηθεί παιδιά με παραμορφώσεις» δήλωσε ένας εκ των αποστατών, ενώ κάποιος άλλος αποκάλυψε: «Τηλεφώνησα στην οικογένειά μου και μου είπαν ότι όλα τα πηγάδια έχουν στερέψει μετά τη έκτη πυρηνική δοκιμή».

Οπως αποκάλυψαν οι αποστάτες, το πόσιμο νερό της πόλης έρχεται από το βουνό Montap, όπου ακούγεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί πυρηνικές δοκιμές κάτω από το έδαφος.

Βόρεια Κορέα: Οι πυρηνικές δοκιμές έχουν προκαλέσει τερατογενέσεις  | iefimerida.gr 0

Προσέθεσαν δε, ότι οι αρχές άφησαν τους κατοίκους στην περιοχή να τα «βγάλουν πέρα μόνοι τους» και δεν τους προειδοποίησαν για τίποτα... Μάλιστα, ένας άντρας, που έφυγε κρυφά από τη χώρα το 2010 είπε ότι μόνο οι στρατιώτες και οι οικογένειές τους ενημερώθηκαν και προφυλάχτηκαν πριν πραγματοποιηθούν δύο πυρηνικές δοκιμές. «Κατά τη διάρκεια της πρώτης δοκιμής (τον Οκτώβριο του 2006) αλλά και τη δεύτερη (τον Μάιο του 2009), μόνο τα μέλη των οικογενειών των στρατιωτών μπήκαν σε υπόγειες στοές για να προστατευτούν. Οι απλοί άνθρωποι δεν γνώριζαν τίποτα για τις δοκιμές» θυμήθηκε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Προσωπικά είδα πτώματα με κομμένα άκρα να επιπλέουν στο ποτάμι».

Αποκάλυψε, επίσης, ότι οι στρατιώτες είχαν διατάξει τους κατοίκους της περιοχής να σκάψουν βαθιές τρύπες στο χώμα, χωρίς να τους πουν γιατί, πριν από τις δοκιμές. Οι αποστάτες ισχυρίζονται, επίσης, ότι όλα τα είδη ζωής έχουν δεχτεί πλήγμα. «Περίπου το 80% των δέντρων που φυτεύτηκαν στα δάση ξεράθηκαν και άλλα δέντρα εξαφανίστηκαν από την περιοχή όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη πυρηνική δοκιμή το 2006» γράφει το δημοσίευμα, που παράλληλα υπογραμμίζει ότι το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν φρόντισε ώστε οι κάτοικοι να μην μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με κανέναν.

«Οι κάτοικοι της Kilju που είχαν ραντεβού σε μεγάλα νοσοκομεία στην Πιονγιανγκ δεν μπορούσαν να μπουν στην πρωτεύουσα για έξι ολόκληρους μήνες μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή» δήλωσε ένας από τους αποστάτες.

Κάποιος άλλος, πάλι, είπε ότι οι κάτοικοι που είχαν συλλέξει δείγματα χώματος, νερού και φύλλων από την κομητεία και προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε τρένα προς άλλες περιοχές της χώρας συνελήφθησαν και εστάλησαν στη φυλακή. Πριν από λίγο καιρό, ιαπωνικό κανάλι μετέδωσε ότι περίπου 200 άνθρωποι πέθαναν όταν κατέρρευσαν υπόγεια τούνελ κοντά στο Punngye-ri. Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έσπευσε να διαψεύσει την είδηση, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ