Αποζημίωση, σε περίπτωση φθοράς των ρούχων εν ώρα εργασίας, δικαιούνται οι Βρετανοί δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν προσφάτως.
Μπορεί σαν χώρα να μας κατηγορούν ότι είχαμε επινοήσει και θεσπίσει πολλά ευφάνταστα επιδόματα προκειμένου να ενισχυθούν οι μισθοί στο δημόσιο τομέα, αλλά επίδομα επειδή σκίστηκε το καλσόν της υπαλλήλου εν ώρα εργασίας, ή πιάστηκε και ξηλώθηκε το κοστούμι του εργαζομένου δεν δίναμε.
Στη Βρετανία όμως το είχαν προβλέψει και μάλιστα είχαν εκδώσει και σχετικό τιμοκατάλογο. Το ύψος της αποζημίωσης εξαρτιόταν από την τιμή της αγοράς του ενδύματος, αλλά και από την παλαιότητά του.
Για παράδειγμα, εάν κατέστρεφες το μάλλινο κοστούμι σου που είχες αγοράσει ένα χρόνο πριν, εν ώρα εργασίας πάντα, θα μπορούσες να αποζημιωθείς με 300 λίρες. Αν το είχες όμως αγοράσει δύο χρόνια πριν, δυστυχώς, θα έπαιρνες μόνο 150 λίρες.
Όσο για τις κυρίες δημόσιους υπαλλήλους; Και για τις τσάντες τους αποζημιώνονταν σε περίπτωση που από το πολύ πέρα δώθε φθείρονταν, αλλά και για τα καλσόν τους. Δεν τις ένοιαζε δηλαδή και πολύ αν θα τους έφευγε και ένας... πόντος, αφού αν, για παράδειγμα, το είχαν αγοράσει πέντε λίρες, θα έπαιρναν πίσω τις τεσσεράμισι.
Όλα αυτά τα «εξωφρενικά» ήρθαν στο φως λόγω των συζητήσεων που γίνονται σε κυβερνητικό επίπεδο για τον περιορισμό του Δημοσίου τομέα στη Βρετανία και συγκεκριμένα της περικοπής των επιδομάτων που δίνονται.
Πάντως σύμφωνα με το γραφείο του αρμόδιου υπουργού, δεν υπάρχουν στοιχεία για το συνολικό ύψος των αποζημιώσεων που έχουν δοθεί. Ο ίδιος αρκέστηκε μόνο να διαβεβαιώσει, ότι δόθηκαν μόνο εκεί που κρίθηκε ότι ήταν «λογικό»...