Μουρμούρα από βουλευτές σε υπουργούς στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ -Ποιοι τα άκουσαν - iefimerida.gr

Μουρμούρα από βουλευτές σε υπουργούς στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ -Ποιοι τα άκουσαν

Γκρίνια από βουλευτές στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aντανακλαστικά κοινωνικής ευαισθησίας ζήτησαν από τους υπουργούς της Κυβέρνησης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην πολύωρη συνεδρίαση της Κ.Ο.

Το Οικονομικό επιτελείο ήταν αυτό που δέχτηκε ερωτήσεις, αλλά προτροπές να προχωρήσει σε επιλογές που θα διασφαλίζουν ότι δεν θα χαθούν λαϊκές κατοικίες μέσω της πώλησης κόκκινων στεγαστικών δανείων σε funds, από τις Τράπεζες.

Το χορό έσυρε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης που ζήτησε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να δοθεί προτιμησιακό καθεστώς δανειολήπτη τους ίδιους του δανειολήπτες για αγορά α΄κατοικίας, πριν το δάνειό τους πωληθεί σε fund, ώστε να μπορούν να σώσουν το σπίτι τους. "Έχασαν τη δουλειά τους, έχασαν το μαγαζί τους, να μη χάσουν και το σπίτι τους" ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, ο οποίος αναφερόμενος και στην διανομή του κοινωνικού μερίσματος ζήτησε αυτό να δοθεί αποκλειστικά σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους,θέση με την οποία φέρεται να συμφώνησε και η Σία Αναγνωστοπούλου.

Τη σκυτάλη πήρε ο Νίκος Φίλης ο οποίος ξεκαθάρισε -απαντώντας στα περί εξόδου από το μνημόνιο- ότι θα βγούμε από τη δανειακή σύμβαση όχι από την δημοσιονομική επιτήρηση υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν νόμοι που ψηφίστηκαν λόγω μνημονίου και θα πρέπει να δει η κυβέρνηση από τον Αύγουστο και μετά, τι μπορεί από αυτούς να αλλάξει.

Ως προς την προστασία της Α΄κατοικίας ο πρώην υπουργός έκρουσε και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας λεπτομέρειες για το αν οι πλειστηριασμοί θα γίνονται με την εμπορική αξία και όχι με την αντικειμενική, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει κάποιος το σπίτι του και να συνεχίσει να χρωστά. Ο κ.Φίλης επισήμανε τον κίνδυνο με Αριστερή κυβέρνηση να ξεκινήσει διαδικασία ξεπουλήματος της λαϊκής κατοικίας, και ζήτησε πρόνοιες ώστε να μη γίνει αυτό, από το οικονομικό επιτελείο. Προστασία της πρώτης κατοικίας έγκαιρα, ζήτησε και ο βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος, ενώ ο Κώστας Παυλίδης έθεσε θέμα αλληλεγγύης υποστηρίζοντας ότι σηκώνουν το βάρος στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων περίπου δέκα βουλευτές και άλλοι κάνουν τουρισμό.

Βέλη φέρεται να εισέπραξε και ο Γ. Χουλιαράκης για τις δηλώσεις του περί στοχευμένης υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης με βουλευτή της περιφέρειας να σημειώνει ότι "αδικείται η πολιτική μας με τις δηλώσεις αυτές".

Παράπονα όμως άκουσε και ο Κώστας Γαβρόγλου γιατί όπως ανέφερε βουλευτής, δεν είχαν συζητηθεί στο κόμμα οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές. Ο κ.Γαβρόγλου "τα άκουσε" και για κενά σε εκπαιδευτικούς που υπάρχουν σε σχολεία παρά την εικόνα που έχει δημιουργηθεί, και του ζητήθηκε θέματα πλήρωσης θέσεων να κλείνουν τον Ιούνιο και όχι το Φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ