Οταν διαλέγετε κοτόπουλο πρέπει να είναι ολόφρεσκο και πρώτης ποιότητας.
Μην επιλέγετε εύκολα ένα άγνωστης μάρκας πουλερικό, προτιμήστε τα βιολογικής παραγωγής, με ονομασία, για να ξέρετε τι τρώτε.
Στήθος ψητό με βούτυρο και αρωματικά
Υλικά
- 50 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
- 1 κουταλιά σούπας αρωματικά, ξερά (βασιλικό, θυμάρι, θρούμπι, ό,τι έχετε)
- 2 στήθη κοτόπουλου
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 πρέζα πάπρικα
- Λίγο ξύσμα πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Σε μπολάκι ανακατέψτε τα ξερά αρωματικά, το ξύσμα, την πάπρικα με το βούτυρο, να γίνουν πομάδα
- Χαρακώστε το στήθος κοτόπουλου και τοποθετήστε το σε ταψάκι, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
- Με πινέλο απλώστε καλά και παντού την πομάδα
- Κόψτε σε λωρίδες το κρεμμύδι και τοποθετήστε το ολόγυρα στο κοτόπουλο, μαζί με φετούλες πορτοκαλιού
- Βάλτε το στον φούρνο για 20 λεπτά να ροδίσει
- Προσθέστε 1 ποτηράκι νερό ζεστό (με διαλυμένο ζωμό κότας, αν θέλετε) και ψήστε ακόμη για 20 λεπτά
- Θα είναι το νοστιμότερο στήθος κοτόπουλου που έχετε δοκιμάσει!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο