«Κλείνει» πριν το Eurogroup το θέμα του ειδικού λογαριασμού - iefimerida.gr

«Κλείνει» πριν το Eurogroup το θέμα του ειδικού λογαριασμού

«Κλείνει» πριν το Eurogroup το θέμα του ειδικού λογαριασμού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας του ταμείου για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του χθεσινινού υπουργικού συμβουλίου με το θέμα να παραμένει ακόμη ανοικτό αλλά να αναμένεται να κλείσει, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι την έναρξη του Eurogroup τη Δευτέρα.

Όπως εξήγησε αρμόδια κυβερνητική πηγή, το συνολικό ποσό για την αποπληρωμή του χρέους που έχει συμφωνηθεί, καθώς και τα επιπλέον ποσά για τη χρηματοδότηση τής Ελλάδας θα μπουν σε έναν ειδικό λογαριασμό από τον οποίο θα εκταμιεύεται το ποσό κάθε φορά που θα χρειάζεται για να πληρωθούν τα τοκοχρεολύσια.

Από το ποσό της χρηματοδότησης της Ελλάδας εφόσον αυτό δε φτάνει για την τρέχουσα διαχείριση και τη μείωση του ελλείμματος θα συμπληρώνεται είτε από μειώσεις δαπανών, είτε από την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ