Ο Τσίπρας στην Κ.Ο. θέλει να κλείσει τα εσωκομματικά «μέτωπα» - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας στην Κ.Ο. θέλει να κλείσει τα εσωκομματικά «μέτωπα»

Τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ενημερώνει σήμερα στις 10.30 ο πρωθυπουργός, επαναφέροντας στο προσκήνιο το …ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς με αφορμή τα Paradise Papers και τους υπαινιγμούς για τη Νέα Δημοκρατία.

Το μομέντουμ – τουλάχιστον επικοινωνιακά- είναι αρκούντως βοηθητικό για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έπειτα από πολλούς μήνες που έχει να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα απευθυνθεί ενώπιον των βουλευτών του.

Η πολιτική στόχευση για την ηγεσία του Μαξίμου είναι διττή: αφενός η ευκαιρία να αφήσει πίσω τις γκρίνιες, την εσωστρέφεια και τη μουρμούρα βουλευτών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ . Αφετέρου, να προτάξει την υπέρτατη μάχη κατά της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής, «φωτογραφίζοντας» ακόμα και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

αξιολόγηση, paradise papers, ανομία στο προσκήνιο

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί σε μια σειρά από βασικά ζητήματα:

•Η πορεία της τρίτης αξιολόγησης και η σταθεροποίηση της οικονομίας που δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση για το κοινωνικό μέρισμα, αναμένεται να αποτελέσει βασικό σκέλος της ομιλίας του πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει τον βασικό στόχο της εξόδου από το Πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 και να ξεκαθαρίσει πως η κυβέρνηση έχει δρόμο μπροστά της για να αποκαταστήσει τις αδικίες. Ενώ ιδιαίτερη μνεία θα κάνει και στη διεθνή θέση της χώρας μετά και την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και τις διαβεβαιώσεις Λαγκάρντ.

•Περίοπτη θέση ,βέβαια, θα έχει το… σύνθημα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε έναν απολογισμό για όσα έχουν καταφέρει εναντίον της φορολογικής απάτης. Ενώ, ξεχωριστή μνεία θα κάνει στη Νέα Δημοκρατία. «Η ΝΔ πρέπει να δώσει εξηγήσεις και απαντήσεις. είναι αναγκαίο για την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος» λένε πηγές καλά ενημερωμένες και προϊδεάζουν για όσα θα ακουστούν από το βήμα της Βουλής.

•Επιπλέον, θα υπάρξουν αναφορές στα θέματα της ασφάλειας μετά τις επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με τον κ. Τσίπρανα αναφέρει ότι η ΝΔ ποντάρει στην ανομία επειδή δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στο πεδίο της πολιτικής και της οικονομίας.

Οι βουλευτές λένε τα παράπονά τους
Όταν κλείσουν οι πόρτες της συνεδρίασης, το λόγο θα πάρουν και οι βουλευτές,διότι πέρα απο τους 53 υπάρχουν προβληματισμοί και στα υπόλοιπα μέλη της ΚΟ.

Άπαντες περιμένουν πληροφόρηση για την ακριβή πορεία της τρίτης αξιολόγησης και για το «πώς θα διεξαχθούν και κάτω από ποιο πλαίσιο, οι συζητήσεις για το χρέος».
Ένα ακόμη ζήτημα που τους απασχολεί –και που εν μέρει λύνεται στα κατά τόπους περιφερειακά συνέδρια- αφορά στο «πώς θα ανέβει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών».

Ενώ ειδική αναφορά θα γίνει έπειτα από εισήγηση του Προεδρείου να υπάρχει καλύτερη συννενόηση βουλευτών-υπουργών. Μαζί με τη συζήτηση και για τη στάση των ΑΝΕΛ σε επικείμενα κρίσιμα νομοσχέδια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ