Στον Έβρο βρέθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιώργος Καμίνης.
Ο κ. Καμνίνης περιέγραψε τη δημιουργία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς ως το σημαντικότερο πολιτικό εγχείρημα της τελευταίας δεκαετίας στη χώρα, αλλά και μία ιστορική ευκαιρία για μία ιστορική παράταξη να πάρει την πρωτοβουλία να προτείνει ένα μεγάλο εθνικό σχέδιο στον ελληνικό λαό και στις άλλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας.
Στην αποψινή ομιλία του, στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, τελευταίο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στη Θράκη, ο κ. Καμίνης τόνισε τη σημαντικότητα της ενότητας των συνυποψήφιων για την προεδρία, την επομένη των εκλογών του Νοεμβρίου. «Την επόμενη μέρα θα πρέπει πάλι να είμαστε όλοι εδώ. Όποιος και να εκλεγεί επικεφαλής θα στηριχθεί απ' όλους τους άλλους. Εγώ δεσμεύομαι απερίφραστα γιατί πήρα την απόφαση να μπω σ' αυτή την κεντρική πολιτική σκηνή και θεωρώ αυτό που πάμε να κάνουμε το σημαντικότερο πολιτικό εγχείρημα της τελευταίας δεκαετίας στη χώρα... Πάμε να ενώσουμε την παράταξη, ουσιαστικά για να ενώσουμε τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εξέφρασε την εκτίμηση πως αν ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς «μεγαλώσει και πάει εκεί που πρέπει να πάει το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα υπάρχει κυβερνητική αυτοδυναμία κανενός» και εφόσον αυτό συμβεί «θα είναι η ιστορική στιγμή που θα έρθει σ' εμάς η διερευνητική εντολή και θα χουμε εμείς την πρωτοβουλία. Εμείς θα πούμε ότι υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα πάμε. Θα πρέπει να είναι ένα ώριμο πρόγραμμα και με ώριμες προτάσεις, δουλεμένο που μπορεί να συγκεντρώσει τη συναίνεση του λαού και μπορεί να υποχρεώσει τις άλλες πολιτικές δυνάμεις πια να συζητήσουν σοβαρά αυτό που πάμε να εφαρμόσουμε».
Σκιαγραφώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, όπως τα κατέγραψε στη διάρκεια των περιοδειών του, προέταξε «τη μεγάλη αιμορραγία νέων ανθρώπων που φεύγουν διαρκώς και πάνε σε χώρες του εξωτερικού γιατί δεν μπορούν να βρουν απασχόληση στην πατρίδα τους». Υπογράμμισε πως «ο νέος πολιτικός φορέας τον οποίο πάμε να δημιουργήσουμε, της προοδευτικής παράταξης πρέπει να πει την αλήθεια. Πρέπει να εξηγήσει στον κόσμο το τι συνέβη στη χώρα, ότι η κρίση έφερε τα μνημόνια και όχι το αντίστροφο. Γιατί μόνο αν καταλάβουμε γιατί χρεοκόπησε η χώρα μπορούμε να πάμε να την ανασυγκροτήσουμε», συμπληρώνοντας πως πρέπει άμεσα να υπάρξει ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο. Απέδωσε τα υφιστάμενα προβλήματα στο ότι «μέχρι τώρα βασιστήκαμε στις εύκολες λύσεις, στις επιδοτήσεις και στο γρήγορο και ανώδυνο κέρδος» τονίζοντας πως «η εποχή αυτή τελείωσε». Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα σοβαρών μεταρρυθμίσεων «που έπρεπε ούτως ή άλλως να έχουν γίνει» και που «απαιτούν βάθος χρόνου, απαιτούν μια σταθερότητα στη χώρα για τουλάχιστον μία δεκαετία», αρχής γενομένης από τη δημόσια διοίκηση, στη σημασία συνεργασίας των πολιτικών-δημοκρατικών δυνάμεων, «γιατί είναι τόσο μεγάλα και βαθιά τα προβλήματα που μόνη της καμιά πολιτική δύναμη δεν μπορεί να τραβήξει τη χώρα από την κρίση και να τη βάλει στις ράγες της μεταμνημονιακής εποχής», καθώς και στη σημαντικότητα ύπαρξη της κοινωνικής δικαιοσύνης «Ναι προχωράμε αλλά δεν αφήνουμε και κανέναν πίσω».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ