Ο τρομοκράτης του Μανχάταν δήλωσε ότι είναι υπερήφανος για το μακελειό -Η σχέση του με ύποπτο που παρακολουθούσε το FBI - iefimerida.gr

Ο τρομοκράτης του Μανχάταν δήλωσε ότι είναι υπερήφανος για το μακελειό -Η σχέση του με ύποπτο που παρακολουθούσε το FBI

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι πρώτες δηλώσεις του μακελάρη του Μανχάταν Σαϊφουλό Σαΐποφ, ο οποίος ανέκτησε επαφή με το περιβάλλον μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τρομοκράτης χειρουργήθηκε το βράδυ της Τρίτης, καθώς οι αστυνομικοί τον είχαν πυροβολήσει στην κοιλιακή χώρα κατά τη διάρκεια της σύλληψής του. Αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση κατάφεραν να μιλήσουν μαζί του το πρωί της Τετάρτης και, όπως μεταδίδει το ABC News, ο μακελάρης δήλωσε ότι είναι «υπερήφανος» για την πράξη του.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν άνθρωπος που σκότωσε οκτώ ανθρώπους και τραυμάτισε αρκετούς ακόμη με το φορτηγό του έδωσε κάποια χρήσιμη πληροφορία στους αστυνομικούς. Οπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, όμως, ο Σαΐποφ διάβασε τη «μεθοδολογία» της επίθεσης στο διαδίκτυο και ακολούθησε κατά γράμμα όσα λένε οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο τρομοκράτης του Μανχάταν δήλωσε ότι είναι υπερήφανος για το μακελειό -Η σχέση του με ύποπτο που παρακολουθούσε το FBI  | iefimerida.gr 0

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τρομοκράτης φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» λίγη ώρα αφότου βγήκε από το φορτηγό ενώ την ίδια ώρα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι βρέθηκε ένα χειρόγραφο σημείωμά του στο οποίο ισχυριζόταν ότι «Το Ισλαμικό Κράτος θα ζήσει για πάντα».

Οι αρχές της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με άλλες αμερικανικές υπηρεσίες, συγκέντρωσαν ώρες βίντεο από κάμερες παρακολούθησης και το εξετάζουν για να χαρτογραφήσουν τη διαδρομή του. Σε ορισμένα από τα βίντεο, ο Σαΐποφ εμφανίζεται να οδηγεί προσεκτικά, τηρώντας το όριο ταχύτητας. Ολα αυτά, βέβαια, μέχρι την στιγμή που φτάνει στην οδό Χιούστον και μπαίνει στον ποδηλατόδρομο με μεγάλη ταχύτητα.

Η αμερικανική αστυνομία πιστεύει ότι αυτό σημαίνει ότι ο τρομοκράτης ήξερε ακριβώς πού θέλει να «χτυπήσει». Τώρα, οι αστυνομικοί παρακολουθήσουν καρέ-καρέ και βίντεο περασμένων ημερών για να δουν εάν ο Σαΐποφ είχε επισκεφτεί το σημείο και τις περασμένες ημέρες για να δει τι κίνηση υπάρχει και ποιες ώρες.

Ο αναπληρωτής Επίτροπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζον Μίλερ αποκάλυψε κατά τη διάρκεια δηλώσεών του ότι ο μακελάρης σχεδίαζε την επίθεσή του εδώ και αρκετές εβδομάδες.

«Προχώρησε σε αυτή την πράξη στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους, κάτι που φαίνεται από ένα χειρόγραφο και άλλα πράγματα που εντοπίστηκαν στο σημείο της επίθεσης».

Είχε επαφές με άτομο που βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» του FBI

Αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται πηγή από τους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης, μεταδίδουν ότι ο Σαΐποφ είχε επαφές με άτομο που βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» του FBI και υπάρχουν υποψίες σε βάρος του για δραστηριότητες που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Το πρόσωπο με το οποίο ο φερόμενος δράστης Σαϊφούλο Σαΐποφ επικοινωνούσε διαμένει επίσης στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μανχάταν επίθεση Σαιποφ τρομοκρατία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ