O λόγος που πρέπει να αρχίσεις να βάζεις φινόκιο στο φαγητό σου - iefimerida.gr

O λόγος που πρέπει να αρχίσεις να βάζεις φινόκιο στο φαγητό σου

Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γνωστό και ως μαραθόριζα, το φινόκιο είναι ένα άγνωστο σε πολλούς λαχανικό, που ήρθε η ώρα να μπει στην κουζίνα σου.

Λέξη ιταλικής προέλευσης, είναι στην ουσία η ρίζα του μάραθου. Αγαπημένο λαχανικό των Ιταλών, έχει ήπια γλυκιά γεύση που θυμίζει γλυκάνισο.

Είναι τραγανό, σούπερ αρωματικό και ταιριάζει πολύ στις σαλάτες, αλλά και σε πολλά ελληνικά πιάτα, σε ζυμαρικά, ριζότο, φαγητά κατσαρόλας, ψάρια, ενώ συνδυάζεται επίσης με ψητά κρέατα.

Το φινόκιο τρώγεται και ωμό και μαγειρεμένο. Διατηρείται στο ψυγείο, αν και είναι καλύτερο να καταναλώνεται φρέσκο, ειδικά αν πρόκειται να φαγωθεί ωμό.

Στη Σικελία, μετά από κάθε γεύμα, σερβίρονται στο τραπέζι ωμές φέτες από φινόκιο που καθαρίζουν την αναπνοή και αρωματίζουν το στόμα.

O λόγος που πρέπει να αρχίσεις να βάζεις φινόκιο στο φαγητό σου, στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φινόκιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ