Τι παίζει απόψε στην Αθήνα... - iefimerida.gr

Τι παίζει απόψε στην Αθήνα...

Τι παίζει απόψε στην Αθήνα...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναλλακτικά θα γιορτάσει το Μουσείο της Ακρόπολης τη μέρα, διοργανώνοντας την εκδήλωση «Τσικνοπέμπτη στο Μουσείο», με Μάνο Χατζιδάκι, και μπουφέ στο εστιατόριό του. Επίσης, το φεστιβάλ καλτ κινηματογράφου και το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκου Psarokokalo,αποτελούν προτάσεις για όσους θέλουν να περάσουν πιο εναλλακτικά το βράδυ τους απόψε. Πρεμιέρα, όμως, και για δύο ταινίες, το Hugo του Σκορτσέζε και «Έρωτας από την αρχή».Τέλος στο Μέγαρο Μουσικής θα μιλήσει απόψε ο Στέλιος Ράμφος.

Ειδικότερα:

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

  • «6ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Psarokokalo»

Προβολές ταινιών μικρού μήκους, σινεφίλ-αφιερώματα συναυλίες, διαλέξεις και εκθέσεις εικαστικών περιλαμβάνει το 6o διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Psarokokalo που ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει ως τις 22/2. Οι προβολές του φεστιβάλ θα γίνουν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος όσο και στην αίθουσα προβολών του χώρου «Nixon». Το 6ο Psarokokalo περιλαμβάνει επίσης διαγωνιστικό τμήμα, για την απονομή του βραβείου κοινού. Σε αυτό συμμετέχουν 58 επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation) από 32 χώρες. Η τιμή εισιτηρίου για κάθε δίωρη προβολή είναι 5 Euro. Στην Ταινοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μ.Αλεξάνδρου, Κεραμεικός και στο Nixon, Αγησιλάου 61Β, Κεραμεικός

  • «10ο Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού Κινηματογράφου»

Το πιο αντισυμβατικό κινηματογραφικό γεγονός της πόλης ξεκινά σήμερα Πέμπτη 16/2 έως την Κυριακή 19/2 να θυμήσει ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς μια "δόση" καλτ είναι απαραίτητη. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει βραβεύσεις των: Κώστα Τσάκωνα, έναν από τους καθημερινούς ήρωες της χρυσής εποχής της βιντεοκασέτας που άφησε εποχή στην εγχώρια trash φιλμογραφία, αλλά και στον Κρις Σφέτα την ελληνική βερσιόν του Καράτε Κιντ. Το μουσικό πρόγραμμα θα είναι πλούσιο και πολυποίκιλο, ξεκινώντας από την επανένωση των Κακών Κοριτσιών, του επιτυχημένου συγκροτήματος της δεκαετίας του 1990 και φτάνοντας μέχρι τη συναυλία των αυθεντικών ροκάδων Lost Bodies. Στο Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα. Πληροφορίες Τηλ.: 215 5400888 - 6943200306, www.gagarin205.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

  • Τσικνοπέμπτη στο Μουσείο της Ακρόπολης

Οι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σήμερα, Πέμπτη ένα ξεχωριστό απογευματινό καφέ στο εστιατόριο και στις 5 μ.μ. να χαρούν την μουσική του Μάνου Χατζηδάκι. Το βράδυ οι εκθεσιακοί χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί έως τις 10 μ.μ. και το εστιατόριο με την γοητευτική θέα της φωτισμένης Ακρόπολης ως τα μεσάνυχτα. Από τις 8 μ.μ. θα υπάρχει πλούσιος μπουφές με φρέσκιες σαλάτες, ποικιλίες κρεατικών και σπιτικά γλυκά. Στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα

ΣΙΝΕΜΑ

  • «Hugo» του Μάρτιν Σκορτσέζε

Ο Μάρτιν Σκορσέζε εισβάλλει την καινούργια χρονιά στον κόσμο της τρισδιάστατης κινηματογραφικής φαντασμαγορίας. Ο σκηνοθέτης μας ταξιδεύει με το ολοκαίνουργιο φιλμ του «Hugo» στο Παρίσι του '30 ενώ η ταινία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φετινά φαβορί των Όσκαρ. Στο Παρίσι του '30 ο ορφανός Χιούγκο, ο οποίος ζει στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, προσπαθεί να λύσει το μυστήριο που συνοδεύει ένα ρομπότ το οποίο του άφησε ο πατέρας του. Μια δυναμική νεαρή κι ένας πιονέρος του σινεμά θα του προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους.

  • «Έρωτας από την αρχή» του Μάικλ Σούκσι

Ύστερα από ένα αυτοκινητικό ατύχημα η Πέιτζ ξυπνά χωρίς να μπορεί να θυμηθεί οτιδήποτε έχει συμβεί τα τελευταία πέντε χρόνια στη ζωή της. Ο αντικομφορμιστικός γάμος και η καλλιτεχνική καριέρα της έχουν σβηστεί ολοκληρωτικά από τη μνήμη της και ο σύζυγός της πρέπει να τη διεκδικήσει από την αρχή.

ΟΜΙΛΙΑ

  • «Time out. Η Ελληνική αίσθηση του χρόνου»

Ο συγγραφέας Στέλιος Ράμφος με την ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα "Time out. Η Ελληνική αίσθηση του χρόνου" θα προσπαθήσει να αναλύσει τους λόγους που κρατούν κατά την γνώμη του την Ελλάδα εκτός ιστορικότητος, μέσα από την αίσθηση που έχουμε ως λαός για τον χρόνο. Στην αίθουσα Banquet, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη115 21, Αθήνα.

ΧΟΡΟΣ

  • «Paracoon» στο θέατρο Όλβιο

Η ομάδα χορού Paracoon προσεγγίζει τα διαχρονικά έργα του Δημήτρη Δημητριάδη «Πεθαίνω σα χώρα» και «Ανάθεση» μέσα από μια χοροθεατρική παράσταση όπου ηθοποιοί και χορευτές αφήνουν τη γλώσσα των λέξεων να ενωθεί με την γλώσσα του σώματος, ευαισθητοποιώντας το σύγχρονο άνθρωπο. Στο θέατρο OLVIO, Ιεράς Οδού 67 & Φαλαισίας 7, Στάση Μετρό Κεραμεικός. Ημερομηνία Από τις 16 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 5 Απριλίου 2012. Ημέρες: Τετάρτη και Πέμπτη. Ώρα έναρξης: 21:00. Διάρκεια: 70 λεπτά. Πληροφορίες. Τηλ.: 210 3414118

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

  • «Μαρία Μυλωνά-Κυριακίδη» στη Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων

Το έργο της Μαρίας Μυλωνά - Κυριακίδη, από τη δεκαετία του 1970 έως το 2010, έτος του πρόωρου θανάτου της, παροσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη - κτίριο Μεταξουργείου, από 16 Φεβρουαρίου έως 28 Απριλίου 2012.

Η έκθεση αποτελεί ένα τιμητικό αφιέρωμα στη ζωγράφο, μαθήτρια του Παναγιώτη Τέτση, μία γόνιμη πορεία τριάντα πέντε χρόνων κατά την οποία δημιούργησε ένα έργο απολύτως προσωπικό και ανεπηρέαστο από το κλίμα και τις τάσεις της εποχής. Στην έκθεση παρουσιάζονται 100 έργα της ζωγράφου, κατανεμημένα σε θεματικούς και χρονολογικούς πυρήνες.

Πινακοθήκη Δ. Αθηναίων Κτήριο Μεταξουργείου, Πλ. Ομονοίας - Μεταξουργείο, Λεωνίδου και Μυλλέρου. Τηλέφωνο: 2103231841

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ