Κέικ με γιαούρτι, εύκολο - iefimerida.gr

Κέικ με γιαούρτι, εύκολο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι η πιο ντελικάτη συνταγή για κέηκ, γιατί δεν σε μπουκώνει ούτε έχεις την γεύση από το αλεύρι.

Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι ότι θέλει λίγη ψίχα αμυγδάλου και ξύσμα από λεμόνι. Προμηθευτήτε τα και ετοιμαστείτε για το καλύτερο, πραγματικά, κέηκ!

Υλικά

  • 240 γραμμάρια αλεύρι
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 125 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 100 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
  • 60 γραμμάρια φυτικό λάδι (ηλιέλαιο π.χ.)
  • Ξύσμα 1 λεμονιού
  • 1 μήλο
Κέικ με γιαούρτι, εύκολο | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη να γίνουν αφράτα
  • Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν, το γιαούρτι, την αμυγδαλόψιχα, το ξύσμα λεμονιού και το λάδι
  • Ανακατέψτε καλά για λίγα λεπτά ώσπου το μείγμα να γίνει κρεμώδες
  • Προσθέστε κομμάτια (ξεφλουδισμένου) μήλου
  • Βουτυρώστε μια φόρμα, βάλτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 35 λεπτά
  • Αφήστε να κρυώσει λίγο πριν σερβίρετε
  • Ρίξτε από πάνω ζάχαρη άχνη, το κέηκ θα γίνει πανέμορφο
Κέικ με γιαούρτι, εύκολο | iefimerida.gr 1

Στο κέηκ γιαουρτιού μπορείτε να βάλετε και φρούτα κόκκινα, εποχής ή κατεψυγμένα, γίνεται πανέμορφο!

Κέικ με γιαούρτι, εύκολο | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ