Τσίπρας: Με μισθούς 400 ευρώ, φεύγουμε από την Ευρώπη και πάμε στην Αφρική - iefimerida.gr

Τσίπρας: Με μισθούς 400 ευρώ, φεύγουμε από την Ευρώπη και πάμε στην Αφρική

Τσίπρας: Με μισθούς 400 ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμα και υπογραφές συνταξιούχων ότι δέχονται να φτάσει η σύνταξή τους στα 200 ευρώ θα ζητήσουν οι δανειστές της Ελλάδας ως πρόσθετες εγγυήσεις για την εφαρμογή του νέου Μνημονίου, υποστήριξε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξη του στη ΝΕΤ ο Αλέξης Τσίπρας είπε «σε λίγο δεν θα τους φτάνει να ζητήσουν τις υπογραφές των πολιτικών αρχηγών όλων των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας. Σε λίγο θα μας ζητήσουν να υπογράψουν όλοι οι συνταξιούχοι δήλωση μετάνοιας ότι δέχονται να φτάσει η σύνταξή τους στα 200 ευρώ!». Πρόσθεσε μάλιστα πως «η μόνη υπογραφή θα είναι να ξηλώσουμε αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα γιατί οδηγούν στη διάλυση και στην καταστροφή».

Διευκρίνισε πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ ουδέποτε υπήρξε επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως με κάθε πακέτο μέτρων η έξοδος από το ευρώ έρχεται πιο κοντά ως αναπόφευκτη επιλογή.

«Μια χώρα με μισθούς 400 ευρώ δεν μπορεί να είναι χώρα της Ευρώπης αλλά της Αφρικής. Απομακρύνεται η Ελλάδα από την Ευρώπη και πάει προς Λιβύη και Αίγυπτο», υποστήριξε ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν πολιτικοί και πολιτικές δυνάμεις που αποδέχονται τους εκβιασμούς διότι πιστεύουν ότι υπάρχουν πολίτες που θα φτάσουν εκβιαζόμενοι στις κάλπες». Μάλιστα εκτίμησε ότι πριν τις εκλογές το δίλημμα που θα θέσουν στους πολίτες θα είναι «μην ψηφίζεις αριστερά για να σωθεί η χώρα».

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πάντως ότι αμφιβάλει για το αν θα πάει άμεσα η χώρα σε εκλογές, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «το σημερινό πολιτικό σύστημα είναι τόσο εύθραυστο που σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να τεθεί υπό την κρίση του λαού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ