Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει κατά καιρούς για το ποιός είναι ο πιο «υγιεινός» τρόπος να μαγειρέψουμε τα λαχανικά μας, χωρίς αυτά να χάσουν τα πολύτιμα θρεπτικά τους συστατικά. Τι γίνεται όμως με το θέμα γεύση;
Με ποιο τρόπο μπορούμε να μαγειρέψουμε τα πιο νόστιμα λαχανικά;
Ας ξεκινήσουμε πρώτα με τα βασικά. Τα λαχανικά είναι απαραίτητα σε μια υγιεινή, αλλά και σε ισορροπημένη διατροφή και παρέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για την καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.
Επιπλέον, τα λαχανικά δεν είναι υγιεινά μόνο ωμά, αλλά και μαγειρεμένα. Το μαγείρεμα των λαχανικών βοηθά να μαλακώσει το σκληρό, ινώδες εξωτερικό τους και έτσι να απελευθερωθούν θρεπτικές ουσίες που βρίσκονται στο εσωτερικό τους.
Μάλιστα, ορισμένα λαχανικά (όπως οι ντομάτες) είναι στην πραγματικότητα πιο υγιεινά αν τα τρώτε μαγειρεμένα, επειδή η διαδικασία του μαγειρέματος αυξάνει τα επίπεδα ορισμένων συστατικών τους (στη συγκεκριμένη περίπτωση του λυκοπενίου).
Διαβάστε ποιο είναι το μυστικό για να μαγειρέψετε νόστιμα λαχανικά στο bovary.gr