Οι υπουργοί ετοιμάζονται για τους δανειστές -Τι συζήτησαν Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου - iefimerida.gr

Οι υπουργοί ετοιμάζονται για τους δανειστές -Τι συζήτησαν Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου

Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου μετείχαν σε ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, ενόψει της επιστροφής των εκπροσώπων των δανειστών, τη Δευτέρα, για την αξιολόγηση.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Εφη Αχτσιόγλου συζήτησαν μεταξύ άλλων το ζήτημα της δημιουργίας ενός μηχανισμού για την ενιαία είσπραξη από τις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στη σύσκεψη δεν συζητήθηκε το θέμα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, που επικαλείται το ΑΠΕ.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι αντικείμενο της συζήτησης ήταν 2- 3 μνημονιακές υποχρεώσεις (ορισμένες από τις οποίες, όπως ο ενιαίος μηχανισμός, είναι συναρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας και της ΑΑΔΕ).

Πέρα από τον κ. Τσακαλώτο και την κ. Αχτσιόγλου, στη σύσκεψη μετείχαν ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ