Σκέφτονται να περιορίσουν τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας - iefimerida.gr

Σκέφτονται να περιορίσουν τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Σκέφτονται να περιορίσουν τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τελικά η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τους βανδαλισμούς στην Αθήνα. Η είδηση όμως βγήκε λίγο νωρίτερα.Κατά την διάρκεια της διυπουργικής επιτροπής που έγινε για τό ίδιο θέμα μπήκε στο τραπέζι το θέμα του περιορισμού των διαδηλώσεων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος στην εισήγηση του τόνισε ότι «θα ήταν καλό να ανοίξει η σχετική συζήτηση επειδή το κέντρο της Αθήνας ταλαιπωρείται σχεδόν σε καθημερινή βάση» πρόσθεσε όμως και τον προβληματισμό του ότι «το θέμα αυτό εκφεύγει των σκοπών της συγκεκριμένης κυβέρνησης».

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη όμως Μανώλης Όθωνας, διαφώνησε με τον αντιπρόεδρο.Και τι είπε; Ότι το ζήτημα του περιορισμού των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας έχει ωριμάσει και ότι ήδη έχει γίνει σχετική μελέτη από ομάδα επιστημόνων που συνέστησε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης, από το υπουργείο Δικαιοσύνης, και ότι έχουν κατατεθεί ερωτήσεις στη Βουλή.

Η συνεδρίαση αυτή η οποία έλαβε χαρακτήρα προπαρασκευαστικής σύσκεψης για αυτή που θα ακολουθήσει στις 6 το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο, δεν έλαβε αποφάσεις. Συζητήθηκαν επαρκώς όμως τα ακόλουθα θέματα: Οι αποζημιώσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν και η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των δημόσιων χώρων από τους βανδαλισμούς που προκλήθηκαν στις 12.02.2012.

Η δημιουργία νομοθετικού πλαισίου, σύμφωνα με το Σύνταγμα, για τους όρους και τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης διαδηλώσεων στα αστικά κέντρα.

Η θεσμοθέτηση ειδικών κυρώσεων για την πρόκληση καταστροφών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ