Πιάτο ασιατικού τύπου, σε μια εύκολη παραλλαγή. Απόλυτα υγιεινό και εξαιρετικά νόστιμο, τολμήστε το.
Η συνταγή είναι ιδανική για μοσχάρι ή και για κοτόπουλο.
Υλικά
- 700 γραμμάρια μοσχάρι κόντρα φιλέτο
- 1/2 κιλό μπρόκολο
- 1/2 φλυτζάνι σάλτσα σόγιας
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Λίγο τζίτζερ φρέσκο
- Αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σουσάμι
- Φρέσκο κρεμμυδάκι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Κόψτε το κρέας σε λωρίδες, λεπτές
- Σε βαθύ τηγάνι, ή γουόκ, βάλτε το ελαιόλαδο και ροδίστε καλά το κρέας για 7-10 λεπτά
- Αφήστε το στην άκρη -Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι
- Πλύντε καλά και ρίξτε το μπρόκολο για 5-10 λεπτά (ανάλογα αν σας αρέσει al dente)
- Ρίξτε στο τηγάνι το φρέσκο τζίτζερ σε φετούλες, την σάλτσα σόγιας, το σκόρδο ψιλοκομμένο, λίγο αλάτι και πιπέρι
- Προσθέστε και το σουσάμι
- Προσθέστε στο τηγάνι και το κρέας και αφήστε για ακόμη 3-5 λεπτά
- Ετοιμο, σερβίρεται ζεστό!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο