Το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα με τους millennials να το αγαπούν και να το τρώνε σε brunch, snack και κυρίως γεύματα.
Ωστόσο, η τηλεοπτική σεφ Νιγκέλα Λόουσον αποκαλύπτει το νέο «it» τροφίμων και είναι πάλι πράσινο αλλά εντελώς διαφορετικό από το αβοκάντο.
Το όνομα αυτού πάνδανος με το hashtag #pandan να λέει πως θα γίνει η νέα μανία.
Πρόκειται για ένα φυτό με γλυκά και πικάντικα φύλλα, που ήδη κερδίζει τη Βρετανία. Ο πάνδανος είναι ένα ποώδες φυτό που αναπτύσσεται στη νοτιοανατολική Ασία και χρησιμοποιείται συχνά για γεύση σε επιδόρπια και ποτά. Από τους καρπούς εξάγεται ένα αλεύρι κατάλληλο για κέικ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχει και αλεσμένο και χρησιμοποιείται και σε αλμυρά πιάτα όπως το ρύζι. Οι καρποί αποτελούν ένα αμυλούχο τρόφιμο, εύγευστο μετά το μαγείρεμα. Παράλληλα, οι αρσενικές ταξιανθίες τρώγονται μαγειρεμένες και θεωρείται ότι διαθέτουν αφροδισιακές ιδιότητες.
«Νομίζω ότι πρόκειται να είναι το νέο matcha», είπε, αναφερόμενη στο συστατικό που έχει σερβίρεται από λάτε και τσάι μέχρι μπράουνις.
Φωτογραφίες: Shutterstock